ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 16:17

Mi a jó a babának?

<p>Szatmárnémeti - Szeptember 23-24-én kerülnek megrendezésre Szatmárnémetiben a II. Szatmári Babahordozó Napok.</p>

A Nemzetközi  Babahordozó  Hét keretében a szatmárnémeti  baba-mama  klub idén is megszervezi a Szatmári  Babahordozó  Napokat csütörtökön és pénteken a Wolfenbüttel utca 36. szám alatti evangélikus parókián. A rendezvény célja, hogy felhívja a kismamák és a kisbabás szülők figyelmét a babahordozás előnyeire, a hordozó eszközök helyes használatára. A testközelben hordozott babák nyugodtabbak és kevesebbet sírnak, mert a hordozás biztosítja számukra azt a közelséget és biztonságot, amire életük első hónapjaiban-éveiben szükségük van, mondta el Gödri  Réka a rendezvény szervezője. A hordozás erősíti a szülő és kisgyerek kapcsolatát, az édesanya otthoni teendői közben is hordozhatja a babát, közben folyamatosan figyelemmel tudja kísérni a gyermek minden rezdülését. A hordozókendőben már újszülött korától hordozható a csecsemő.

Szakemberek tanácsai

A rendezvény csütörtökön 10.30-kor babahordozó sétával indul, a kismamák a Kossuth kert főbejáratánál találkoznak, innen sétálnak el az új központig, délután 15.30-tól pedig az Evangélikus Parókián színes program várja az érdeklődőket, Kézműves foglalkozást tart az Aranykapu  Kulturális  Egyesület, lesz babahordozós divatbemutató, azután ki lehet majd próbálni a különböző típusú babahordozó eszközöket, vásárolni is lehet majd, és érdekes előadást hallgathatnak meg a természetes tisztítószerekről és kozmetikumokról. Pénteken ugyanott négy órától szakemberek tartanak előadásokat a babahordozás előnyeiről, a szoptatásról. A rendezvény programjaira a belépés ingyenes. A tombolajegyet vásárlókat értékes nyeremények várják mint például egy 100 RON értékű babahordozó erszény, egy ugyancsak 100 RON értékű vásárlási utalvány a Boribon fajátékbolt jóvoltából, valamint több értékes kézimunka alapanyagokat, könyvet és természetes szappant vagy natúrkozmetikumokat tartalmazó ajándékcsomag. A tombolaárusításból befolyó összeget a szervezők a rendezvénysorozat költségeinek fedezésére fordítják.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!