ERDON Helyi hírek

2010.09.03. 10:33

Képzeletbeli űrséta az univerzumban

<p>Nagyvárad - Csütörtök este mintegy ötven gyermek gyűlt össze a nagyváradi Gyermekváros egyik termében meghallgatni Valentina Matei, az Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium tanárnőjének interaktív előadását a csillagokról, csillagképekről és a világűrben megtalálható égitestekről.</p>

A gyerekek egy képzeletbeli sétát tehettek az űrben, melyben egy látványos - fényképekkel és eredeti felvételekkel illusztrált -  bemutató szolgált segítségül. A gyerekek fantáziáját megragadta a képzeletbeli űrséta, szemmel láthatóan nagyon élvezték a bemutatót. A résztvevők megismerhették a csillagok és csillagcsoportok neveit, a naprendszer bolygóit is. A későbbiekben egy távcső segítségével csillagmegfigyelésekre is sor kerülhetett. Mivel néhány perc erejéig Nagyvárad felett vonult át a Nemzetközi Űrállomás - mely távcsővel látható - a találkozó fő attrakciója ennek megtekintése volt. Az emberek által valaha épített egyik legkülönlegesebb tudományos laboratóriumról is számos érdekes információkat hallhattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!