ERDON Helyi hírek

2010.08.08. 17:54

Véget ért a Moto Party

<p>Csütörtöktől szombatig tartott a VI. Viking Moto Party, a mezőpetri sportcsarnok melletti területen.</p>

„Illa-berek, nádak-erek, a motorosok jó emberek”- kinek ne jutott volna eszébe a Beatrice dal refrénje a hétvégi találkozón, hiszen, aki kissé vonzódik ehhez az életmódhoz, a rock-zenéhez, az minden bizonnyal legalább egyszer hallotta már ezt a dalt, ami akár egyfajta motoros-himnusz is lehetne.
Csütörtöktől zajlottak a programok a mezőpetri sportcsarnok melletti füves területen. Itt voltak felállítva a sörsátrak, a színpad és persze itt sorakoztak a szebbnél-szebb motorok is. Szombatig tartottak a programok, melyek próbára tették a résztvevők ügyességét és rekeszizmát egyaránt. A péntek estét kicsit megzavarta az eső, de a motoros élethez szokott résztvevőkön ez sem foghatott ki, hiszen az esőt követően folytatódott a buli. A Blues Company, a Black Diamond, az AB/CD, a Wanted, a Moby Dick, a Matador együttesek koncertje garantálta a rockos hangulatot az estékhez. A motoros találkozókról természetesen az erotikus show-műsor sem hiányozhat, tehát a mezőpetri találkozó színpadán is felléptek a lányok, örömteli perceket okozva a közönség férfi tagjainak.
Az esték bulikkal, koncertekkel teltek, míg napközben különböző feladatok végrehajtásával töltötték az időt a „vikingek”. Ezen ügyességi próbák fontos szereplője volt a sör is, melyet vagy megnyerniük, vagy pedig – már a versenyszám végrehajtásához – el kellett fogyasztaniuk a bátor jelentkezőknek.
Szombaton, a fesztivál zárónapján került sor a motorosok felvonulására, Mezőpetri-Nagykároly útvonalon. A rendőri felvezetéssel történő felvonulásra nagyon sokan kíváncsiak voltak, Nagykároly főutcáján népes közönség kísérte figyelemmel a járgányokat.
A fesztivál vasárnap hajnalban ért véget, s maradandó élményt jelentett résztvevőinek. Talán nem voltak olyan sokan, mint a korábbi években, azonban így is sokan érkeztek Németországból, Magyarországról és az ország több megyéjéből, bizonyítva, hogy van értelme ennek a rendezvénynek, mely bepillantást enged a kétkerekű, benzingőzbe teljes mértékben szerelmes motorosok életébe, kissé zártnak tűnő, de ennek ellenére barátságos világába.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!