ERDON Helyi hírek

2010.08.30. 13:42

Síparadicsom Aranyosláposon

<p>Egy több mint 40 millió euró értékű turisztikai projektet szeretne megvalósítani Aranyosláposon (Arieşeni) egy nagyváradi cég, nemrég szavazták meg a Területi Urbanisztikai Tervet a Fehér megyei Tanács ülésén, adja hírül a Mediafax hírügynökség.</p>

A beruházók - a Mitcris Turism Plus cég két tulajdonosa, Sorin Gheorghe Hălmăgean şs Alexandru Cristian Sabău - 21, különböző nehézségi fokú sípályát szeretne létesíteni, összesen 15,4 kilométer hosszúságban, sífelvonókkal, műhó-berendezéssel, parkolókkal, adminisztratív épületekkel és szálláshelyekkel. A cég 80 hektárnyi területet vett haszonbérbe és állami jóváhagyásra lesz szüksége ahhoz, hogy 58 hektárnyi erdőt letaroljon. Jelenleg két pálya van Aranyosláposon, egy 800, valamint egy 450 méteres. Fehér megyében van még egy turisztikai központ hét lesiklóval, viszont a közelben nincs elég szálláslehetőség, s a környékbeli útviszonyok sem megfelelőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!