ERDON Helyi hírek

2010.08.02. 16:44

Már csak két nap van hátra

<p>Csütörtökön kezdetét veszi a nyár nagy durranása a nagykárolyi termálstrandon. Két nap múlva startol a Nagykárolyi Öröm Fesztivál.</p>

Az eddigi legnagyobb méretű nagykárolyi fesztivál igazi sztárdömpinget ígér. A rendezvénynek szentelt sorozatunkban igyekszünk bemutatni a fesztiválon fellépő együtteseket. Pénteken három formáció (4 for Dance, Irie Maffia, Ladánybene 27) műsorát tekinthetik meg a jelenlévők a nagyszínpadon, majd 0.30 órakor Pablo & DJ Rocco Valentino lép fel a termálstrandon. A 4 for Dance nevű magyar táncegyüttes remek teljesítménnyel 3 világbajnoki címet szerzett a rangos világversenyen, a Dance World Cup-on. Az eseményre az együttes három kategóriában – folk-, step- és showtánc – nevezett, és minden kategóriában világbajnok lett. Sőt, showtáncban „b” produkciójuk is elvitte a 2. helyet.
Az Irie Maffia 2005-ben alakult magyar együttes. Zenei stílusát főleg a reggae és a dancehall műfajok határozzák meg, ezt hip-hop, funky és rock elemekkel ötvözik. Az egyre nagyobb népszerűségre szert tevő zenekar nevének értelmezése: Irie – Jamaikai szleng, jelentése: mosolygós, boldog; a Maffia a nagy csapatból adódóan a családot szimbolizálja.
A Ladánybene 27 az első közismert reggae zenekarnak számít Magyarországon. Ők készítették el Magyarországon az első reggae albumot (1991), az első dub albumot (2002), valamint az első riddim albumot (2007). Elidegeníthetetlen érdemük van a reggae zene magyarországi meghonosításában és megismertetésében. Slágereik: Rastafari, Szedegetem, Van még a világon, Kell egy ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!