ERDON Helyi hírek

2010.08.02. 15:41

Jobb elfoglaltság a vakációra

<p>A nyári szünetben a diákok többsége a televízió és a számítógépek adta szórakozási lehetőségeket választja, de ezek mellett vannak intézmények, táborok, melyek a gyermekek szabadidejét különböző foglalkozásokkal szeretné kitölteni. Ezzel kapcsolatban Tompos Urbán Klára tanítónőt és Frigy Szabolcsot, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont iskolai tanácsadóját kérdeztük.</p>

TomposUrbánKálra szerint hasznosabbak a foglalkozások a nyári vakáció ideje alatt, legalább kicsalja a gyermekeket a számítógép és a televízió elől. A tanítónő elmondása szerint a kézműves foglalkozások többek között a kreativitást fejlesztik. A nyári vajáció idején a táborozás is hasznos, mivel azok csapatépítő hatása a későbbiekben hasznos lehet, és a cél a közösségfejlesztés, a kapcsolat teremtés, az önállóságra nevelés.
FrigySzabolcs szerint az iskola kiváltságos helyzetben van, amit kár nem kihasználni, mert számos helyisége és szakembere van, amit ki lehet használni. Az iskolát ki kell nyitni a közösség előtt, klubok és különböző foglalkozások számára. A Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola kezdeményezése (nyári iskola) jó volt, így a gyermekek hatékonyan töltötték a vakációt — tette hozzá a szakértő. A hasonló nyári foglalkozásoknak vannak financiális részei is, amit jó lenne, ha szaktárca országos szinten támogatna és több intézményben megvalósulhatna. Így a gyermekek számára a vakáció ideje alatt alternatívát tudna biztosítani az iskola, valamint a szülők biztonságban tudhatnák csemetéiket. Emellett akár játékosan tanulhatnak is, a vakációs feladatokat a diákok, amiket otthon egyedül oldanának meg itt csoportban tehetnék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!