ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 17:54

Büntetik a fűre lépőket!

<p>Nagyvárad – Elege van a nagyváradi önkormányzat felügyelete alatt működő közösségi rendőrségnek abból, hogy sokan szabálytalanul kelnek át a Dacia sugárúton is.</p>

Mint ismeretes, ott nemrégiben felújították a sávokat elválasztó részt, feltörték a betont, helyette füvesítettek és fákat ültettek. A befektetést annak idején azzal magyarázta az önkormányzat, hogy a füvesítéssel meg akarja akadályozni, hogy a hosszú útszakaszon átrohangáljanak a járókelők. A közösségi rendőrség szerdán azt tudatta, hogy mostantól büntetni fognak, mert nem akarják, hogy a Dacián szabálytalanul átkelők megrongálják az újonnan kialakított zöldövezetet. Így akik a jövőben nem a gyalogátkelőn mennek át, hanem a zöldövezeten keresztül, azokra az eddiginél jóval gyakrabban fogják kiszabni az 50–1000 RON közötti büntetéseket. A büntetési tétel jogi személyek esetén még nagyobb is: 1000–10.000 lej közötti.
 
Csak a zebrákon!
 
A közösségi rendőrök egyébként eddig (egész júniusban) tájékoztatták a térség lakóit, külön felkérve őket, hogy csak a zebrákon keljenek át ezután. „A többség ezt megértette, de még mindig vannak olyanok, akikben nincs polgári szellem” – fűzi hozzá a rendőrség. Közülük máris megbüntettek 93-at, s a hatóság folytatja akcióit. Ugyanakkor arra is felkérik a váradiakat, hogy jelentsék nekik a 0259/969-en, ha bárkit bárhol azon érnek, hogy rongálja a zöldövezeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!