ERDON Helyi hírek

2010.07.29. 08:04

Nadrágszíjszorító intézkedések Mikolában

<p>Szatmár megye - A mikolai önkormányzat július 28-án, szerdán megtartott ülésén több olyan határozatot is hoztak a tanácsosok, amelyeknek határozott céljuk a kiadások csökkentése, illetve bevételi források lehetővé tétele.</p>

Az egyik ilyen fontos döntés volt a szociális segélyezettek járandóságainak ideiglenes felfüggesztése október hónapig, mivel az egyre szűkösebb költségvetés nem teszi lehetővé a kifizetéseket. A tavalyi 140-ről idénre 180-ra nőtt a szociális segélyezettek dossziéinak száma.
 
Egy másik fontos határozatot is hozott a tanács, amely lehetővé teszi büntetések kirovását mindazokra, aki nem tartják be az önkormányzat által meghozott döntéseket. Ezentúl, akiket mulasztáson vagy hanyagságon érnek, hivatalosan felszólítják, hogy határidőre teljesítsék kötelezettségeiket (portáik rendben tartása, árkok kitakarítása, fák metszése és meszelése stb.). Ha ezt nem teszik meg, 50 lejtől 1000 lejig büntetheti őket az önkormányzat. Ezeknek ellenőrzésére egy külön vizsgálóbizottságot is létrehoztak szerdán Mikolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!