ERDON Helyi hírek

2010.07.22. 13:03

Lőttek a határrendészeknek a sajtósok...

<p>Tizenkét médiaorgánum képviselői lövöldöztek ma Nagyváradon. Sportlövészeti sajtókupát rendezett ugyanis a Bihar megyei Határrendészet. A Bihari Napló képviselője ezúttal ezüstérmes lett.</p>

Éleslövészeti versenyen mérhették össze tudásukat ma Bihar megye újságírói. A Határrendészet napja alkalmából ugyanis sportlövészeti bajnokságot szervezett a szóban forgó hatóság. Összesen 12 különféle médiaorgánum versenyzője nevezett a Sajtókupára. A belügy Dinamo sporttelepén lévő zárt lőtéren zajlott a verseny, amelyet az IPA (International Police Association) támogatásával tartottak.
 
Arany és ezüst
 
A gyakorlólövések után mindenkinek egy kör (kétszer öt lövés) állt rendelkezésére ahhoz, hogy minél pontosabban eltalálja a céltáblákat. Két célra kellett tüzelni, egy egészalakosra, illetve ezt követően egy - még nagyobb precizitást igénylő - kisebbre. Ezeken szoktak gyakorolni a lőtéren a belügy alkalmazottai is. A határrendészetnél is rendszeresített Carpati pisztolyokkal, 25 méterről adták le a lövéseket a résztvevők, akiknek találatait szakértők elemezték és listázták.
A 12 versenyző közül végül Stelian Radu Cacuci, a Radio Romania Actualitati reprezentánsa lett aranyérmes, az ezüstöt Szeghalmi Örs nyerte, a BN képviseletében, míg a bronz Andrei Sandoré lett, aki a Bihorstiri hírportál munkatársa. Március végén ugyancsak a Dinamo lőtéren a Bihar megyei Csendőrség rendezett lövészeti bajnokságot, akkor Szeghalmi Örs aranyérmes lett.
A határrendészet mai sajtókupájának eredményhirdetésekor az érmeket a hatóság Bihar megyei vezetői adták át. Hangsúlyozták: a Határrendészet Napja hivatalosan július 24-én van, ám idén a szokásosnál visszafogottabban ünnepelnek. A Sajtókupát mindenképp meg akarták szervezni, mivel fontos eseménynek tartják, viszont elmarad a zártkörű ünnepi fogadások nagyrésze - az erre szánt összeget a romániai árvízkárosultaknak utalják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!