ERDON Helyi hírek

2010.07.10. 19:25

Lesz helye a Híd Fesztiválnak

<p>Szatmár megye - Több magánszemély is felajánlotta a tulajdonában levő szatmárnémeti, illetve lázári telket a Partiumi Híd Fesztivál megszervezésére.</p>

Már beszámoltunk arról, hogy a Lázári községönkormányzata visszavonta korábbi határozatát, amely szerint a Partiumi Híd Fesztivál megszervezésére az egyesület rendelkezésére bocsátja a szárazberki futballpályát. A rendezvény eredeti helyszíne ugyanis ott és a mellette levő legelőn lett volna. Ez utóbbi is elegendő helyet biztosít a rendezvénynek, tehát annak megrendezése nem került veszélybe, számolt be lapunknak Krakkó Rudolf, a fesztivál szervezője.

Segítségükre siettek
Miután a sajtóból értesültek a lázári önkormányzat döntéséről, három magánszemély is felajánlotta telkét a rendezvény részére, ebből két telek Szatmárnémetiben, egy pedig Lázári községben van, az eredetileg tervezett helyszín közelében. A szervező Szatmári Híd Egyesület elnökségi gyűlésen hétfőig dönt arról, hogy melyik területet válasszák a fesztivál végleges helyszínéül. A Lázári Helyi Tanács csütörtökön a saját korábbi határozatát törvénytelennek nyilvánította, ez volt a hivatalos oka a visszalépésnek. Krakkó Rudolf újra kihangsúlyozta lapunknak, a rendezvény nem szeretné szolgálni semmilyen politikai pártnak az érdekeit, egyetlen célja a nemzet-tudat erősítése a magyar fiatalok körében, és a magyar hagyományok ápolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!