ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 11:56

Új park a vár tövében

<p>Nagyvárad - A nagyváradi polgármesteri hivatal versenytárgyalást hírdetett egy park létrehozására a nagyváradi vár keleti oldalán.</p>

A versenykiírás nyolc objektum létrehozását írja elő. Kialakítanak egy tavat, továbbá a zöldövezetet és a sétányokat, öntözőrendszert szerelnek fel a hozzá tartozó szivattyúval együtt, biztosítani kell továbbá e projekt keretében a közvilágítást és az ivővizet, illetve körbe kell keríteni a területet. A kiírás értéke 1.968.000 lej, melyből 1.723.000 lej vissza nem térítendő támogatás, mely utóbbi összeget a Környezetvédelmi Alap finanszíroz. A költségek fennmaradó, 12,44 százalékát a helyi önkormányzat állja majd.

Az ajánlatokat július 23-án nyitják ki, a beruházást idén májustól számítva egy éven belül kell befejezni. Az új park 26.700 négyzetméteren terül majd el. A kiírásban az szerepel, hogy egyenes vonalú sétányokat kell kialakítani, utalva ezzel a történelmi objektum katonai jellegére. A Vörös Torony aljában egy tavat alakítanak ki, mellyel emlékeztetni kívánnak arra, hogy a várat annak idején víz vette körül. A parkban alacsony és középmagas növényzetet ültetnek majd el, egyrészt azért, hogy ne takarják a várat, másrészt pedig, hogy a túlságosan nagy és szerteágazó gyökérzet ne rongálja meg a vár falait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!