ERDON Helyi hírek

2010.06.22. 14:29

Fokozott éberséget!

<p>Bihar megye – A Bihar megyei Prefektúrán ülésezett kedden a Sürgősségi Helyzetek Bihar megyei Bizottsága Gavrilă Ghilea prefektus elnökségével.</p>

A tanácskozás fő témája a Sebes-Körös völgyében kialakult időjárási helyzet volt, amely miatt narancssárga kódot léptettek életbe. Az illetékes katasztrófaelhárító hatóságok jelentése szerint hétfőről keddre virradóra 280 helybelit és 15 turistát kellett kimenekíteni Körösrév és Sonkolyos térségéből a Sebes-Körös áradása miatt. Kedden már nem jeleztek vízszintemelkedéssel kapcsolatos problémákat, ami főleg a víztömeg gátak általi szabályozásának köszönhető. Gavrilă Ghilea hangsúlyozta: a narancssárga kódjelzés fokozott éberséget és elővigyázatosságot igényel a katasztrófaelhárító egységek részéről, de jelentős szerepük van a helyi hatóságoknak is, akik hatékonyan kell fellépjenek az olyan rendkívüli esetekben, amelyek a lakosságot veszélyeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!