ERDON Helyi hírek

2010.06.17. 13:25

Egészségügyi decentralizáció

<p>Nagyvárad - Csütörtök délben a Prefektúrán Cseke Attila miniszter jelenlétében a Közegészségügyi Hatóság, valamint a nagyváradi és az élesdi önkormányzatok vezetői aláírták a kórházak átvételéről szóló dokumentumokat.</p>

Az egészségügyi decentralizációs folyamat egyik állomásaként csütörtök délben a Prefektúra székhelyének dísztermében Cseke Attila szakminiszter és dr. Sarkady Zsolt alprefektus jelenlétében dr. Marius Pîrcioagă, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Ilie Bolojan nagyváradi és Zeno Ţipţer élesdi polgármesterek aláírták a váradi dr. Gavril Cureanu Városi Kórház, a Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika, a Neurológiai és Pszihiátriai Intézet, valamint a Tüdőszanatórium, illetve az élesdi Városi Kórház átadásáról-átvételéről szóló dokumentumokat. Mindez azért valósulhatott meg, mert a két város helyi tanácsai erre vonatkozó határozatokat bocsátottak ki, és megbízták az elöljáróikat azzal, hogy kézjegyükkel lássák el a protokollumokat.

A tárcavezető hangsúlyozta: az önkormányzatoknak ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy szolgáltatói szerződéseket kössenek az orvosokkal, s ugyanazon személyeket delegálják az ispotályok igazgatótanácsaiba. Radu Ţîrle megyei tanácselnök bejelentette: egy 10 fős bizottságot nevezett ki, mely a Megyei Kórház és a diófási Egészségügyi Központ átadásával- átvételével kapcsolatos okiratokat állítja össze. A transzferről e havi ülésén fog szavazni a megyei képviselő-testület.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!