ERDON Helyi hírek

2010.05.04. 10:32

Ellenőriztek az állategészségügyiek

<p>Bihar megye - Május 1. előtt a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság munkatársai azokat a vállalkozásokat ellenőrizték, melyek állati eredetű termékeket, illetve gyümölcsöket és zöldségeket termelnek, tárolnak, szállítanak és forgalmaznak.</p>

Több mint 100 céget vettek górcső alá és 45 büntetést szabtak ki: 32 figyelmeztetést és 13 bírságot, 17.800 lej összértékben. Kivontak a kereskedelemből 98 kg, állati eredetű terméket, közel 10.000 lej összértékben.

Állatorvosok. Bejelentések nyomán az állategészségügyi hatóság kampányt indított, mely során ellenőrzi a szabadfoglalkozású állatorvosokat. Eddig két orvost büntettek meg, 12.000 lej értékben, akik azt is kockáztatják, hogy bűnügyi eljárást indítanak ellenük.

Veszett farkas. Április 28-án a Bihar megyei Berhény településen egy, veszettség jeleit mutató farkas kimerészkedett az erdőből, és megtámadott két embert. A helyiek közbeavatkoztak, s megölték az állatot. A szakemberek elkülönítették a tettemet, mintát vettek, melyet elküldtek a laborba. Az eredmények megérkezéséig karantént vezettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!