ERDON Helyi hírek

2010.05.17. 13:35

A szerény és a huligánok

<p>Bihar megye - Szakadó esőben koncertezett a XVIII. Nyíló Akác Napok befejező óráiban Érmihályfalván a Hooligans együttes illetve – Romániában először – Tabáni István.</p>

Vasárnap délután és este már nem volt kegyelem: ha addig még meg–meg állt az eső egy időre a négy nap alatt, a Nyíló Akác Napok utolsó óráiban szakadatlan zuhogott. Az esti koncertek során a nagyváradi Miraj együttes már „régi ismerősként” lépett fel klasszikus rockdalok előadásával. A nap első sztárvendégét, Tabáni Istvánt nagy érdeklődéssel várta nem csak a helyi, de a régió közönsége is (a tehetségkutató verseny győztesével – aki először lépett fel Romániában – készült interjúnkat később olvashatják). Az esernyők alól ütemesen hangzott: Ta–bá–nyi – gye–re–ki. Amikor aztán kilépett a színpadra, volt ám sikítozás.

Kapocs a Queen

Az előadó ellenben a már legendás szerénységével szólt a mikrofonba, halk szavait ellensúlyozta énekhangja. A ráadásban hangzott el a rádiókból jól ismert Ments meg című slágere. Tabányit, illetve az őt követő Hooligans együttest mintegy összekötötte a Queen együttes Don t stop me now című dalam melyet mindketten előadtak, igen hitelesen. A Hooligans persze már sokkal „huligánosabb” élő koncertet adott, több mint másfél órában. A Legyen valami–vel indítottak, de persze minden nagy sléger (Szabadon, Királylány, Félember, Hotel Mámor, stb.) is sorra került. A szűnni nem akaró eső végig „ritkította” a közönséget, de sokan kitartottak a végéig, koncert után pedig látványos tűzijáték következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!