ERDON Helyi hírek

2010.04.02. 07:49

Kovács Gyula, a Nagyváradi Baptista Missziókerületi elnök húsvéti üzenete

<p>"Ne félj; én vagyok... az Élő, pedig halott voltam, de íme, élek örökkön örökké Ámen ..." (Jel 1:17-18)</p>

Még mindig a nagypénteki érzések között hányódik a lelkünk, csak Őt látjuk átszegzett kezekkel és lábakkal, a tövis koronást. Még mindig hangzik a fülünkbe: ,,Feszítsd meg !

Feszítsd meg!’’  Nekünk Barabbás kell ! ,, Ha  szabadon bocsátod, nem vagy a császábarátja !’’ Elvégeztetett ... Jézus meghalt,  a pokol ünnepelt, diadalmaskodott.

    A tanítványai  szétfutottak, még ki sem önthették  egymás előtt kétségbe esett szívüket, máris hangzik  az angyali kiáltás: ,,Nincsen itt  feltámadott! Miért keresitek a holtak között az élőt ?’’ Jézus él, Jézus él !         

Eljötta húsvét ünnepe, csodálatos, örömteljes nap ez, mert Jézus Krisztus  feltámadásában nyilvánvaló lett Isten ereje, hatalma és szeretete hozzánk emberekhez.

     A húsvét ünnepe ma megerősíti szívünkben Isten igéjének hitelességét, hogy Jézus Krisztus az,  akinek mondotta magát: ’’Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él.,, (Jn  11:25.)

 Jézus Krisztus feltámadása erő, olyan erő, amelyet Isten céltudatosan áraszt a világba. Ez az erő az, amely új reményt ad, átformál és megváltoztat, ha engeded, hogy hatalmába vegyen.

Kívánd ezt az erőt! Pál, az apostol, is erre vágyott: ,,hogy megismerjem Őt, és az Őfeltámadásának erejét... ’’ (Fil 3:10)

                            Kedves testvéreim,  menjünk ma közelebb a feltámadás örömhírét hrdető angyalokhoz, hogy az általuk hirdetett üzenet ezen az ünnepen eloszlasson minden kételyt, félelemet, bátortalanságot és szomorúságot a mi szívünkből. Legyen ez az, ünnep az amikorközel engedjük magunhoz a feltámadott Krisztust. Legyen Ő az ünnepelt a mi személyes életünkben, otthonainkban  és gyülekezeteinkben. Igehirdetéseink róla szóljanak, hogy

akik Őt keresik találkozhasanak Vele.

Hangozzék ma minden szívben és gyülekezetben: ,,Ő él, Ő él, jöjj, nézd, a sír üres! Ő él, Ő él, ott Jézust ne keresd! Ő él, Ő él, Az Úr feltámadott, és nékünk életet adott.’’

Isten áldását kívánom mindenki számára, egy áldott feltámadási ünnepet – a feltámadott Krisztus nevében!

Kovács Gyula
Nagyváradi Baptista Missziókerületi elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!