ERDON Helyi hírek

2010.04.14. 18:07

Kihasználták az alkalmat

<p>Szatmár megye - A hivatásos szülő tudta nélkül, a gyermekvédelmi igazgatóság épületéből lopta el két gyermekétt I. Carolina és T. Beniamin. A rendőrség megtalálta a családot Kispeleskén.</p>

A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság egyik munkatársa április 14–én, 10 órakor az 112–es sürgősségi hívószámon értesítte a szatmárnémeti rendőrséget arról, hogy két, hivatásos nevelőszülők által gondozott gyermeket vittek el engedély nélkül az intézményből. I. Carolina (21 éves) és T. Beniamin (27 éves) a 3 éves és 9 hónapos, valamint a 2 éves és 5 hónapos gyermekeikkel találkoztak szerda délelőtt. A szülőknek jogukban állt látogatni a gyermeküket, és ezt kihasználva a hivatásos nevelőszülő tudta nélkül elvitték a kicsiket. Az ügyben nyomoznak a rendőrség munkatársai, akik ugyanakkor a szatmári ügyészség munkatársaival közösen vizsgálatot indítottak a szülők ellen, illegális fogvatartás címén — tájékoztatott a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóirodája. A családról már olvashattak lapunk hasábjain, három gyermekükkel Szatmárnémetiben, egy használaton kívüli kazánházban nyomorogtak. Jövedelmük a gyermekek után kapott állami támogatás mellett a koldulás volt. Mivel a harmadik gyerek, egy pár hónapos csecsemő, aki a kazánházban látta meg a napvilágot, elhunyt, a két nagyobbacska gyermek a gyermekvédelmi igazgatóság gondozásába került, ahol a kicsiket a csomaközi Papp Maria Rumalia hivatásos nevelőszülő gondjaira bízták. Az intézmény aligazgatója, Dragoş Mariana szerint a természetes szülei részéről történt már próbálkozás, hogy a kicsikek engedély nélkül magukkal vigyék, de eddig nem sikerült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!