ERDON Helyi hírek

2010.03.29. 08:10

Virágvasárnap üzenete

<p>Szatmárnémeti - A keresztény világ vasárnap virágvasárnapot ünnepelt. A római katolikus vallás szertartásai szerint ezen a napon barkát szentelnek, emlékezve Jézus Jeruzsálembe való bevonulására.</p>

Vasárnap délelőtt a szatmárnémetiSzentlélekplébánián a hagyományos barkaszentelés mellett a hívekből álló kórus előadta a Passiót is — SzentLukács evangélista szerint. A Szentlélektemplom plébánosa, Ft. Merlás Tibor beszédében elmondta, a tegnapi ünneppel a legbensőségesebb, legmélyebb hét, a nagyhét vette kezdetét. Hozzátette, a tegnapi liturgia keretében megelevenedett a 2000 évvel ezelőtti bevonulás, a Passió nyomán pedig betekintést nyerhetnek a hívek a nagyhét eseményeibe.

A kíváncsi tömeg pálmaágakkal köszönti Jézust, akitől várják kívánságaik megvalósulását. A névtelen tömeg akkor is irányítható volt, véleménye az érdekeknek megfelelően változott, és ez ma sincs másként. A plébános arra hívta fel hívei figyelmét, hogy a megáldott barkaágak élő lelkiismeretként figyelmeztessék az embereket: „mi továbbra is Krisztus hűséges gyermekei kívánunk maradni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!