ERDON Helyi hírek

2010.03.23. 08:34

Nagykolcson elkezdődött a református parókia felújítása

<p>Szatmár megye - A Nagykolcsi Református Egyházközség lelkészi lakását a napokban kezdték el felújítani. Egyelőre három helyiséget modernizálnak.</p>

A 183 lelkes református gyülekezetben az elmúlt héten kezdték el a parókia épületének részleges modernizációját. „Egyelőre három helyiséget tudunk felújítani, hiszen figyelembe kell vennünk egyházközségünk anyagi lehetőségeit” - számolt be szerkesztőségünknek Balla Gábor lelkipásztor, aki kifejtette, hogy a most elkezdett munkálatok elvégzése által a lelkészi hivatal irodáját, valamint a szolgálati lakás konyháját és fürdőszobáját teszik rendbe, amelynek költségei elérik a 10 000 lejt. Mint megtudtuk, a másfél hónapig tartó felújítási munkálatokat egy helyi vállalkozó, Oláh Árpád kőműves szakember és csoportja végzi, melynek során belül teljesen megújul a parókia épülete. „Az említett helyeken kicserélik a régi ajtókat és ablakokat, helyettük termopán nyílászárókat szerelnek fel” - sorolta a lelkész, majd hozzátette, hogy természetesen új belső vakolat is lesz, a falakon új festés és a megrongálódott parkettet is kijavítják.

Több forrásból

Arra a kérdésünkre, hogy egy ilyen kis létszámú gyülekezet hogyan képes ekkora összeget előteremteni, a lelkipásztor szerkesztőségünknek elmondta, hogy egyrészt az egyházközség saját bevételeiből, másrészt pedig az egyházfenntartók külön erre a célra történő adakozásából, amely személyenként 50 lejt jelent. „Ennek az összegnek még ebben az évben történő kifizetését mindenki elfogadta, hiszen még január végén közgyűlést hívtunk össze, amelyen egyöntetű határozat született az 50 lej kifizetésének szükségszerűségéről” - magyarázta Balla Gábor, aki azt is elmondta, hogy legkésőbb év végéig, és akár több részletben is elfogadják ezeket a rendkívüli adományokat, hogy lakhatóvá tegyék a lelkészi lakást. A lelkész örömmel állapította meg, hogy a helyi önkormányzattól is kapnak 2000 lejt erre a célra, ugyanakkor Szatmárnémeti református egyházközségei is készek besegíteni, hogy sikerüljön kikerekíteni a 10 000 lejes végösszeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!