ERDON Helyi hírek

2010.02.01. 15:31

Pedagógiai kutatások eredményei

<p>Szatmárnémeti – A <strong>Babeş–Bolyai Tudományegyetem</strong><strong>Szatmárnémeti </strong>kihelyezett tagozatán&#160;hétfőn és kedden tartják a már hagyományosnak számító&#160;Tudományos Diákkonferenciát.</p>

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán, a Pszichológia és Neveléstudományok Karán működő óvó– és tanítóképző szakon tanuló másodéves hallgatók Tudományos Diákkonferenciát tartottak hétfő délelőtt. Hétfőn a távoktatáson tanulók, míg kedden a nappali tagozatos hallgatók mutatják be pedagógiai jellegű kutatásokkal kapcsolatos dolgozataikat. Szabó–Thalmeiner Noémi egyetemi tanár elmondta, a dolgozatok elkészítése nagy segítségére lesz a hallgatóknak a következő tanévben az államvizsga dolgozatok készítésekor. Megemlítette ugyanakkor, hogy a dolgozatok színvonalán látható, hogy a hallgatók mennyire értették meg a tantárgyat, valamint a kapott feladatot. A dolgozatokat az egyetemi hallgatók egyénileg vagy párban dolgozták ki. A bemutatókat tegnap háromtagú zsűri értékelte, melynek egyik tagja a hagyományokhoz híven az elmúlt évben első helyen végzett hallgató, Kocsis Ármin Gyöngyike volt, valamint Ács Emőke és Szabó–Thalmeiner Noémi. A zsűri döntése szerint az első három helyezett oklevelet is kap, emelett a bemutatott dolgozatokra minden hallgató megkapja a vizsgajegyét. A bemutatott dolgozatok változatos témákat dolgoztak fel, a hallgatók foglalkoztak a szülők mesélési szokásaival, elemezték a népmesék szerepét az anyanyelvi–kommunikációs nevelésben, megvizsgálták azt is, hogy óvodáskorban a beszédfejlesztést hogyan segítik elő a játékok és bábjátékok, de a VI. osztályos általános iskolás diákok tévénézési szokásait és annak következményeit is elemezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!