ERDON Helyi hírek

2010.02.24. 08:13

Papi hivatások nyomában – országos hittanverseny a Szent László Gimnáziumban

<p>Bihar megye - 2010. február 26-28. között a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében kerül sor a „Papi hivatások nyomában” elnevezésű országos hittanversenyre.</p>

A Papság Évének jegyében tartandó vetélkedőre IX-XII. osztályos diákok érkeznek Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Gyulafehérvárról, Temesvárról, Kolozsvárról, Szatmárnémetiből és Nagykárolyból. A verseny tematikáját a négy erdélyi egyházmegye (gyulafehérvári, szatmári, temesvári és nagyváradi) jeles püspökeinek élete és munkássága képezi: Gróf Majláth Gusztáv Károly, gyulafehérvári püspök, Dr. Schlauch Lőrinc bíboros, szatmári püspök, Szent Gellért, vértanú püspök, az ősi csanádi, mai temesvári egyházmegye első püsdpöke és Isten Szolgája Dr. Bogdánffy Szilárd vértanú püspök, nagyváradi boldoggá avatás elött álló püspök. A rendezvény a Szent László Római Katolikus Gimnázium Kanonok sori épületében zajlik. Pénteken a 18.00 órakor kezdődő szentmisével, amelyet Böcskei László püspök mutat be, kerül sor a rendezvény megnyitójára. Az eredményhirdetés és a díjak átadása szombaton d.u. 18.00 órakor következik a Püspöki Palota dísztermében. A hittanvetélkedő vasárnap, 2010 február 28-án d.e. 10.00 órakor hálaadó szentmisével zárul a Székesegyházban.

Nagyvárad, 2010. február 23-án
a nagyváradi római katolikus püspökség titkársága

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!