ERDON Helyi hírek

2010.01.18. 07:18

Sok érdeklődő, kevés vásárló

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti autópiacon vasárnap, a jó időnek is köszönhetően sok érdeklődő volt, akik többnyire csak vasárnap délelőtti sétára indultak, mert vásárló nagyon kevés akadt.</p>

Az autópiacon az autójukat eladásra kínáló kereskedők sokan voltak, akik akár tíz-tizenkét gépjármű tulajdonosaként várták, hogy legalább egy üzletet nyélbe üssenek, de ezt a tegnap nem igazán sikerült tető alá hozni. Az árusoktól megtudtuk, hogy a gépjárművek ára nem igazán változott az idei esztendőben. A kereskedők azt mondják, mindenki a tavaszt várja, április-májust, abban bízva, hogy a gépjárművek beiratási díja kevesebb lesz, így jobb autót tudnak majd vásárolni. A piac már 12 óra után bomlani kezdett, a gépkocsikereskedők pedig azt panaszolták, hogy a reggeli érdeklődésből jobb piacra számítottak, de mint kiderült, csupán az érdeklődők száma volt nagyobb.

A gépjárművek felhozatalát illetően nem lehet oka senkinek a panaszra, hiszen az 1000 eurós gépjárművektől kezdődően a 15 000 eurós csodaautókig mindenki megtalálhatta a pénztárcájának és az ízlésének megfelelő gépjárművet. Igaz, hogy igazi különlegességek nem voltak, leszámítva néhány sportkocsit, de igazán kitartóan kellett őket keresgélni. Újdonságnak számít, hogy a gépjárművek mintegy 75 százaléka be volt iratva a forgalomba, így már a reális áron kínálták eladásra azokat. A kereskedők azt mondták, így nagyobb esélye van annak, hogy el tuják adni a gépkocsit, mert a vásárlónak kevesebb az utánajárás.

A legtöbb ügylet a cserékben merül ki. Ez azt jelenti, hogy a gépkocsitulajdonosok úgy cserélik el gépjárművüket, hogy hol egyik, hol a másik fél pótolja meg a gépkocsik árát. A szatmárnémetiautópiac körül még mindig káosz uralkodik, hiszen sokan az út mentén parkolnak, annak ellenére, hogy ingyenes parkoló van kialakítva a piac területén mindazoknak, akik autóval érkeznek ki. Mindazoknak, akik gépkocsit szeretnének a piacon árulni, 10 lejes belépőt kell befizetniük, ugyanannyit, mint az előző évben.

Az autópiacon az autójukat eladásra kínáló kereskedők sokan voltak, akik akár tíz-tizenkét gépjármű tulajdonosaként várták, hogy legalább egy üzletet nyélbe üssenek, de ezt a tegnap nem igazán sikerült tető alá hozni. Az árusoktól megtudtuk, hogy a gépjárművek ára nem igazán változott az idei esztendőben. A kereskedők azt mondják, mindenki a tavaszt várja, április-májust, abban bízva, hogy a gépjárművek beiratási díja kevesebb lesz, így jobb autót tudnak majd vásárolni. A piac már 12 óra után bomlani kezdett, a gépkocsikereskedők pedig azt panaszolták, hogy a reggeli érdeklődésből jobb piacra számítottak, de mint kiderült, csupán az érdeklődők száma volt nagyobb. A gépjárművek felhozatalát illetően nem lehet oka senkinek a panaszra, hiszen az 1000 eurós gépjárművektől kezdődően a 15 000 eurós csodaautókig mindenki megtalálhatta a pénztárcájának és az ízlésének megfelelő gépjárművet. Igaz, hogy igazi különlegességek nem voltak, leszámítva néhány sportkocsit, de igazán kitartóan kellett őket keresgélni. Újdonságnak számít, hogy a gépjárművek mintegy 75 százaléka be volt iratva a forgalomba, így már a reális áron kínálták eladásra azokat. A kereskedők azt mondták, így nagyobb esélye van annak, hogy el tuják adni a gépkocsit, mert a vásárlónak kevesebb az utánajárás. A legtöbb ügylet a cserékben merül ki. Ez azt jelenti, hogy a gépkocsitulajdonosok úgy cserélik el gépjárművüket, hogy hol egyik, hol a másik fél pótolja meg a gépkocsik árát. Az autópiac körül még mindig káosz uralkodik, hiszen sokan az út mentén parkolnak, annak ellenére, hogy ingyenes parkoló van kialakítva a piac területén mindazoknak, akik autóval érkeznek ki. Mindazoknak, akik gépkocsit szeretnének a piacon árulni, 10 lejes belépőt kell befizetniük, ugyanannyit, mint az előző évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!