ERDON Helyi hírek

2009.08.31. 15:30

Partiumi Keresztény Egyetem: lezdődik a pótfelvételi

<p>Bihar megye - Szeptember 1-től még beiratkozhatnak a Partiumi Keresztény Egyetem re, akik a pótérettségin szereztek diplomát, vagy akik új szakirányú tudással és egyetemi oklevéllel szeretnének gazdagodni. A júliusi felvételin üresen maradt – sok esetben tandíjmentes helyre – szeptember 10-ig lehet beiratkozni.</p>

Az idegen nyelveket tanulni vágyók a Német nyelv és irodalom (1 ingyenes és 21 tandíjas), Angol nyelv és irodalom (6 tandíjas), Román nyelv és irodalom (22 ingyenes), Angol nyelv és irodalom-Román nyelv és irodalom (3 ingyenes és 23 tandíjas) szakok közül választhatnak. A Református didaktikai teológia (14 ingyenes és 19 tandíjas), Szociális munka (4 ingyenes és 13 tandíjas), Szociológia (7 ingyenes és 19 tandíjas) szakokon az egyházi, oktatási és civil szféra számára képeznek szakembereket. A gazdasági tárgyú képzések iránt érdeklődők jelentkezhetnek Menedzsment (19 tandíjas) és Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltatási egységek gazdaságtana – szakra (27 tandíjas).

A Filozófia szakon (5 ingyenes és 14 tandíjas) egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az európai intellektuális hagyományok, illetve a politikai eszmerendszerek elsajátítására. A zenepedagógia szak (12 ingyenes és 9 tandíjas hely), választható hangszeres, canto, valamint egyházzenei modulos képzésre várja a felvételizőket. A debreceni agrártudományi főiskola kihelyezett tagozataként működő mezőgazdasági mérnöki szak 21 ingyenes helyre vár jelentkezőket. A bolognai rendszerhez igazodva a Partiumi Keresztény Egyetemképzéseinek időtartama mindegyik szakon 3 év, nappali tagozaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!