ERDON Helyi hírek

2008.12.08. 20:20

Átvették a megbízást

<p>Szatmár megye - A most megválasztott szenátorok és parlamenti képviselők átvették megbízólevelüket a tegnapi ünnepségen, csak Gheorghe Ciocan hiányzott. Ilyés Gyula találkozóra hívta meg erre a hétre a honatyákat.</p>

Tegnap 14 órától a Prefektúra gyűléstermében került sor arra az ünnepségre, amelyen Teofil Boldu, a Szatmár Megyei Választási Iroda elnöke átadta a november 30–i választásokon mandátumhoz jutott parlamenti képviselőknek és szenátoroknak a megbízást. A megbízólevelet Günthner Tibor (RMDSZ) és Valer Marian (PSD+PC) szenátorok, illetve Erdei D. István (RMDSZ), Varga Attila (RMDSZ), Buda Viorel (PNL), Holdis Ioan (PD–L) parlamenti képviselők vették át. A PSD+PC színeiben parlamentbe jutott Gheorghe Ciocan képviselő nem volt jelen az ünnepségen, helyette Valer Marian vette át a megbízólevelét.

Köszöntők

Az ünnepségen megjelent Szabó Károly volt szenátor, aki az RMDSZ színeiben 18 éven át képviselte Szatmár megyét, ő beszédében kiemelte, hogy a most megválasztottak elkövetkezendő munkájukban kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy azt a javaslatot kell elfogadniuk, amellyel talán nem egészen értenek egyet. Legfontosabb, hogy a parlamentben is az itthon lévő szatmári embereket képviseljék, és az ő érdekük a legfontosabb. Teofil Boldu elnök még a megbízólevél átadása előtt beszédében szintén erre hívta fel a megválasztott honatyák figyelmét, és ehhez sok sikert kívánt nekik. Günthner Tibor megköszönte a jókívánságokat. Varga Attila a francia filozófus, Jean–Jacques Rousseau intelmével fejezte be köszönetnyilvánítását, amely szerint a törvényhozóknak a tömegeket kell szolgálniuk. Erdei rámutatott, amint megállapodnak a pártok az új kormány összetételéről, nekik lesz elég dolguk képviselőként.

Gratulációk

A Megyei Tanács elnöke, Csehi Árpád és Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester bizakodva jelentette ki, hogy remélhetőleg nagyon jó együttműködésre számíthatnak az elkövetkezendő években. A polgármester ennek érdekében még ezen a héten találkozóra hívta meg a szenátorokat és képviselőket, amely során a város és a megye érdekeiről beszélgetnének el. Az ünnepély végén pezsgővel koccintottak az elkövetkezendő évek sikereinek reményében.

Németh Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!