ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 11:52

Wass Albert est a plébániatemplomban

<p>Nagyvárad - Szerdán 17.30 órai kezdettel Was Albert estett tartottak a Nagyvárad -Ősi Kis Szent Teréz plébániatemplomban Pető Csilla RMDSZ képviselőjeölt kampányának keretében.</p>

A rendezvényen mintegy 50-60 szmély vett részt köztük fiatalok is, melynek láttán Pető Csilla képviselőjelölt örömét fejezte ki, mondván, hogy Wass Albert az egyik legnagyobb magyar író, de műveit manapság inkább csak az idősebb generáció olvassa. Ezért ő úgy gondolta, hogy kampányából nem maradhat ki az író megismertetése a fiatalokkal is. Pető Csilla egy szép Wass Albert idézettel zárta bemutatkozó beszédét: " Hídépítő igyekesztem lenni: hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen felhasználásával. Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl....megismertetnia világgal a magyar nemzetben rejlő értékeket, lehámozni nemzetemről azt, amit az ellenséges propaganda az utolsó évszázad során rákent.... Nemzetemen még az Úristen sem segíthet, ha hamarosan nem ébred magára....Legyen velünk az Úristen kegyelme. (Búcsúszó)

Pető Csilla rövid bemutatkozó beszéde után az érmihályfalvi GGG Irodalmi Stúdió nyolc fiatal lányból álló csapata magyarságtudatott erősítő Wass Albert verseket és prózai szövegrészeket adott elő helyenként dalokkal szinesítbve az előadást. Műsorukkal felléptek már Magyarországon és délvidéken is. A Műsor végén a közönség együtt énekelte a Székely Himnuszt a fiatalokkal.

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!