ERDON Helyi hírek

2008.11.13. 13:08

Konzuli látogatás Érmihályfalván

<p>Bihar megye – A megyében zajló körútja során csütörtök délben Érmihályfalvára látogatott Szilágyi Mátyás, Magyarország kolozsvári főkonzulja, és Barabás János konzul. A Polgármesteri Hivatalban Kovács Zoltán polgármester fogadta őket. <a href="http://video.erdon.ro/video/33040/konzuli-latogatas-ermihalyfalvan" target="_blank"><img class="ERDON_RTEimg" width="10" height="10" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" style="" border="0" /></a></p>

Régen látott politikusjárás volt csütörtökön Érmihályfalván, több párt is kihasználta, hogy a vásári napon sok emberrel lehet találkozni. Az élelmiszer piacon Cseke Attila és Derzsi Ákos, az RMDSZ szenátor- és képviselőjelöltjei tűntek fel, és annak sem káprázott a szeme, aki a főutcán magát Gavrila Ghileat, a PD–L szenátorjelöltjét látta sétálni. A szórólapozók jóvoltából bárki bespájzolhatott például 2009-es zöld, narancssárga vagy piros zsebnaptárakból.

Helyi és régiós gondok

A tervezettnél másfél órával később, délben érkezett a Polgármesteri Hivatalba Szilágyi Mátyás főkonzul és Barabás János konzul, kiknek Kovács Zoltán polgármester mutatta be nagyvonalakban a város történelmét. A jelen gondjai között említette a művelődési központ hiányát, a szakemberek (jogászok, építészek) hiányát, az egész régió szemszögéből pedig, hogy a határátkelő forgalmát a 3,5 tonnánál nagyobb teherforgalomra is ki kellene terjeszteni, hogy a schengeni övezetre készülve a határon átvezető hagyományos utakat rendbe kellene tenni.

Több témát érintettek

A helyi egészségügy helyzetéről dr. Turucz Mária háziorvos, a Zelk Zoltán Általános Iskola helyzetéről Szabó Zoltán aligazgató, a középiskola nevében a polgármester szólt. A mintegy egy órás informális találkozón szóba került még egyebek mellett a magyar–szlovák viszony, az országok közti nyugdíjfolyósítás megoldatlansága, az európai szintű szemétgazdálkodás lehetőségei, a mezőgazdaság kilátásai, stb. A főkonzul és a konzul Érmihályfalváról Margittára indult tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!