ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 13:12

Főkonzuli vizit Biharban

<p>Bihar megye -&#160;Kedden három napos látogatásra Bihar megyébe látogatott Szilágyi Mátyás Magyarország kolozsvári főkonzulja és Barabás János konzul.</p>

A magyarországi vendégek kedden délután találkoztak Tempfli József római katolikus megyés püspökkel, majd az RMDSZ Bihar megyei székházába mentek, ahol Szabó Ödönnel, az RMDSZ megyei ügyvezető elnökével és Biró Rozáliával, Nagyvárad alpolgármesterével egyeztetettek. Este a nagyszalontai RMDSZ képviselőivel találkoztak, élükön Török László polgármesterrel. Szerdán a főkonzul Kiss Sándor és Dumitru Voloseniuc a Bihar megyei tanács két alelnökével beszélt a megye ügyeiről. A Mircea Ghiteaval a magye prefektusával történt megbeszélésén a konzul hangsúlyozta a két ország jó kapcsolatai fenntartásának fontosságát, ami értékelése szerint nagyon jónak mondható az utóbbi időben. Hangsúlyozta, hogy Bihar megye a kapu, mely összeköti Romániát Magyarországgal, éppen ezért fontos lenne az infrasturktúra, ezen belül is az utak fejlesztése. Szilágyi Mátyás megítélése szerint az interetnikai kapcsolatok ebben a megyében jónak mondhatók és kiemelte a közalkalmazottakat továbbképző központ fontosságát, mely a nagyváradi várban fog helyet kapni. Ezt követően Szilágyi Mátyás Biró Rozália és Gheorghe Carp alpolgármesterekkel találkozott a városházán, ahol Nagyvárad problémáiról tárgyaltak. Délután vidéki helyszínekre látogatott. A diplomata a mai napon Bihar megyei RMDSZ-es elöljárókkal találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!