ERDON Helyi hírek

2008.11.05. 15:34

Csökkent a részvétel

<p>Bihar megye - Az utóbbi negyedévben regisztrálták a legalacsonyabb részvételt megyénkben az egészségügyi felmérésen, derül ki a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság közleményéből. Júliustól szeptemberig 21.618 személy vett részt, azaz számottevően kevesebb, mint korábban egy-egy hónap alatt.</p>

Összehasonlításképp: 2007 harmadik negyedévében 84 ezren vettek részt Bihar megyéből, a negyedik negyedévben 85 ezren. Idén januártól márciusig több mint 94 ezren mentek el a felmérésre, áprilistól júniusig pedig több mint 81 ezren. Mostanáig a Bihar megyei lakosok 61,97 százaléka vett részt, s majdnem tíz százalékuk nem rendelkezik biztosítással. A közegészségügyi hatóság szóvivője arra hívja fel a figyelmet: a diagnosztizált betegségek időben történő kezelésével meg lehet előzni a komplikációkat. Azt ajánlja a lakosoknak, hogy aki eddig még nem tette meg, haladéktalanul jelentkezzen háziorvosánál , ugyanis már viszonylag kevés ideig teheti ezt meg. A felmérésre mindenki jogosult, függetlenül attól, hogy van–e vagy nincs egészségbiztosítása, a programnak pedig az a szlogenje: „Menj orvoshoz, hogy egészséges légy!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!