ERDON Helyi hírek

2008.10.22. 13:56

Reménysugár élménytábor beteg gyerekek testvéreinek

<p>Szatmár megye - A múlt hét folyamán 10 gyerek, kiknek beteg testvéreit és családját a Hans Lindner Alapítvány keretében muködo Reménysugár–program segíti, a szlovákiai Popradon 7 napig üdülhetet az alapítány jóvoltából.</p>

Az élménydús programok részei voltak a Tátrabeli túrázások a Csorba– és Kopataki–tavakhoz, a síugró sáncokra való felmászás, felfedezések a dobsinai jégbarlangban, a kézsmárki és sepsi középkori várak „meghódítása", de mégis az Aqua Citybeli termál–welness fürdozésnek volt a legnagyobb sikere a gyermekek körében. „Kellett is a kikapcsolódás és a törodés ezeknek a gyerekeknek, mivel családjukban a figyelem és a pénz másra kell. Alkalmuk nyílt arra, hogy barátkozzanak egymással és a Reménysugár csapatával" — mutatott rá Cristina Tulba pszichológus, egyben a Reménysugár program vezetője. A kirándulás során a szervezoknek pedig lehetosége volt arra, hogy mélyebben megismerhessék ezen gyermekek lelkivilágát, gondolataikat, reményeiket. Ezek a tapasztalatok jó kiindulópontok lesznek a jövoévi hasonló tábor megszervezéséhez, és mindenki reméli, hogy még több rászoruló testvérnek, még több ötlettel, még több örömöt tudnak majd szerezni a Reménysugár program önkéntesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!