ERDON Helyi hírek

2008.10.14. 15:20

Politikai üggyé vált a Hír TV levétele

<p>Bihar megye - Az Magyar Polgári Párt (MPP) politikusai szerint elképzelhető, hogy az RMDSZ befolyása nyomán vették ki a Hír TV-t az RDS-RCS kábeltévészolgáltató programkínálatából.</p>

Több olvasónk részéről érkezett szerkesztőségünbe panasz arról, hogy az RDS-RCS cég kivette az általa sugárzott programok közül a Hír TV magyarországi tévécsatornát. A téma kapcsán hétfőn sajtótájékoztatót tartott Orbán Milhály az MPP országos alelnöke illetve Csomortányi István az MPP váradi alelnöke. Elmondták, hogy múlt péntek óta, amikor kivették a csatornát a programból, folyamatosan hívják őket a polgárok és kérik őket, hogy tegyenek valamit annak visszaállítása érdekében. "A Hír TV egy polgári értékeket képviselő csatorna, ezért az MPP minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy Bihar megyében ismét sugározzák a csatorna műsorait" - fogalmazott Csomortányi István. Orbán Mihály arra gyanakszik, hogy talán az RMDSZ befolyására vették le a programot a műsorszórásból,  mivel - Orbán feltételezése szerint -  a közelgő kampányidőszakban az RMDSZ-nek nem érdeke, hogy ennek a csatornának az értékrendjét is megimerjék az erdélyiek. Sőt, szerinte az is elképzelhető, hogy a nemrégiben Nagyváradon járt két MSZP "médiatudor", Nyakó István és Újhelyi István tanácsára járt el az RMDSZ annak érdekében, hogy a Bihar megyei polgárok ne láthassák a Hír TV-t, mely csatornát egyébként Nagyszalontán és Élesden sem lehet fogni a kábeltévén.

Extra húzás

Orbán Mihály elmondta, hogy többszöri érdeklődése után azt a választ kapta az RCS-RDS vállalattól, hogy egy közvéleménykutatás eredményei alapján vették le a csatornát a programból. Orbán Mihály hozzátette, hogy információi szerint Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön hétfőn este még fogható volt a Hír TV. A politikus aláhúzta, hogy nemrégiben került le az RDS-RCS kábeltévészolgáltató műsoráról a Hallmark csatorna magyar nyelvű változata is, most pedig a Hír TV, mindez a politikus megítélése szerint diszkriminatív a Nagyváradon és Bihar megyében élő magyar anyanyelvű tévénézőkkel szemben. Orbán Mihály információi szerint a Hír TV-nek 2010-ig van szerződése az RCS-RDS-sel, és állítása szerint a tévé vezetősége fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet. "Mikor a Hír TV bekerült az extra csomagba, sokan csak emiatt vezettették be az extra csomagot. Ez a húzás ülzetpolitikailag is csúnya dolog" - kommentálta az esetet Orbán Mihály

Aláírásgyjtés

Csomortányi István bejelentette, hogy az MPP aláírásgyűjtésbe kezd a Hír TVa visszaállítása érdekében, sőt, annak érdekében is, hogy az RCS-RDS a hasonló beállítottságú Echo TV-t is vegye fel a műsorszórásba. A kezdeményezéssel egyetértők munkanapokon 15-19 óra között írhatják alá a támogatói íveket az MPP Zárda (Mihai Viteazu) utca 3. szám alatti székhelyén. Azok, akik maguk is akarnak segíteni az aláírásgyűjtésben a 0740-256790 telefonszámon érdeklődhetnek ennek módjáról.

Pap István

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Az RMDSZ reagál
  • Kinek készítik a programcsomagot?
  • „Felsőbb utasításra” levették a HÍR TV-t
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!