ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 14:47

Bibliák és biblia-ihlette alkotások

<p>Bihar megye – Biblia- és a bibliai történeteket (is) feldolgozó kisplasztikák kiállítására került sor az elmúlt vasárnap Érmihályfalván, a református egyházközség gyülekezeti termében. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/bibliakiallitas.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A vasárnap délelőtti istentisztelet után került sor a kiállítás megnyitójára a Sass Kálmán gyülekezeti teremben, ahol elsőként a Musica Sacra kamarakórus adott elő két énekszámot, majd Szuhányi Katalin ny. tanárnő mutatta be a kiállítás anyagát, melynek több különlegessége is volt. Egyrészt a Vizsolyi-, a Nagyváradi- és a Károlyi Biblia hasonmás kiadása, másrészt egy helyi érdekesség: a katolikusként közismert, híres Bujanovics család egyik tagjának, Gusztávnak a bibliája, melyet konfirmációja alkalmából kapott 19O3-ban, s melyet 1912-ben továbbadott „emlékül Karsai Juliskának”.

Kisplasztikák a bibliák mellett

A kiállításon helyet kaptak Kiss György fafaragó azon kisplasztikái, melyek az utóbbi időben készültek, és melyek közül többet bibliai történetek ihlettek. Stílszerűen, a szobrok előtt elhelyezett bibliák az adott történetet elbeszélő résznél voltak nyitva. „Minden szobornak lelke van”, mondta a méltató. A kiállítás célja, hogy a gyülekezet tagjait, a fiatalokat megismertessék a biblia világával, és ehhez kapcsolódva olyan alkotásokat is bemutassanak, melyekben a biblia lelkülete lüktet, mondta kérdésünkre Balázsné Kiss Csilla lelkipásztor. Délután ugyancsak a gyülekezeti teremben került sor helyi iskolások részvételével bibliaismereti vetélkedőre, melyet megelőzően a gyerekeknek is bemutatták a kiállítás anyagát.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!