ERDON Helyi hírek

2008.02.28. 13:27

PD-L: még tizenhét aláírás hiányzik

<p>A Demokrata-Liberális Párt Bihar megyei vezetőségének csütörtöki sajtótájékoztatóján Gheorghe Sarb vezetőségi tag bejelentette, hogy a párt már összegyűjtött száz aláírást ahhoz a bizalmatlansági indítványhoz, melyet a "Tariceanu, add vissza a pénzünket!" címmel láttak el.</p>

Az indítvány benyújtásához további tizenhét aláírásra van szükség. Az akció nem titkolt szándéka a kormány megbuktatása és az előrehozott választások kieszközlése. Gavrila Ghilea, ugyancsak a vezetőség tagja kifejtette: "most ki fog derülni, hogy kik azok, akik valóban kormánybuktatást akarnak. Akik valóban azt akarják, hogy előrehozott választások legyenek, azok megszavazzák a PD-L bizalmatlansági indítványát." Gheorghe Sarb bejelentette azt is, hogy a Választási Törvénnyel foglalkozó bizottság elfogadta az egyéni választókerületes választási rendszerről szóló törvénytervezetet. A helyi demokrata-liberálisok elmondták, hogy ők bármely, az egyéni választókerületes választási rendszer bevezetését előíró tervezetet támogatnak. Erről jövő kedden a Képviselőházban lesz alkalmuk tanubizoyságot tenni, ugyanis ekkor fog szavazni az Alsóház a kormány által előterjesztett jogszabályról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!