ERDON Bulvár

2012.06.25. 14:25

Nagy nevek Váradon: jön a Rock Evolution Festival

Finisben a Rock Evolution Festival: Várad első ilyen nagyszabású rendezvénye körül immár minden rendben. Komoly kemény zenék mellett családi programok is lesznek.

Finisben a Rock Evolution Festival: Várad első ilyen nagyszabású rendezvénye körül immár minden rendben. Komoly kemény zenék mellett családi programok is lesznek.

 

Sepultura és Biohazard: a két legnagyobb húzónév abból a kínálatból, amelyet a Rock Evolution Festival jelent majd. A nagyváradi rendezvény a maga nemében eddig páratlan a városban, a szervezők egyike szerkesztőségünknek elmondta: hagyományt szeretnének teremteni belőle, minden évben meg akarják rendezni ezentúl. Deutsch Pál, az esemény egyik kiötlője és szervezője bemutatta a szerződéseket, amelyek visszaigazolják a két nevezett együttes fellépését, eloszlatva ezzel a kétségeket.

A részletekről

A fesztivál július 13–14–15-én lesz a körgyűrű mellett, a még meg nem nyitott Baumax közelében lévő területen, ahol kempingezni is lehet majd. Komoly szponzorokat is találtak, így az esemény a Tuborg Green Fest eseménysorozatok egyike lesz. Deutschék körülbelül egy éve kezdték el a szervezést, teljesen műkedvelőként, szándékosan kihagyva profi szervezőcég bevonását. Mostanra egészen komolynak ígérkező eseménysorozat körvonalazódik tevékenységük nyomán.

A fesztiválon három külön zóna lesz. Az egyik az úgynevezett jegymentes, ahova szabad a belépés, s ahol gyerekprogramok is várják majd a családokat. Emellett ott lesz az egyik színpad, ahol amatőr zenekarok mellett profik is zenélnek majd. Ezen a helyszínen 12–18 óra között lesznek programok. A második zóna a nagyszínpadé, illetve a VIP részlegé. Itt lesznek a nagyobb tömegeket vonzó koncertek, ide csak belépővel lehet majd bejutni. A programok 18–01 óra között lesznek. A harmadik térség a kemping, ahol a többi zónához hasonlóan ételt és italt is lehet vásárolni.

Deutsch Pál elmondta: a Sepultura várhatóan 1 óra 20 percet játszik majd (a soundcheck 30 perc lesz), a tervek szerint a tavaly kiadott Kairos lemezük anyagát mutatják be, a ráadásban pedig a közismertebb számokat játsszák. Ugyanennyi időt szerződtek a Biohazarddel is, amely szintén a legutóbbi lemezének anyagával érkezik. A fesztivál élő zene részét zárja majd a Sepultura, a szervezők meglepetés-tüzijátékkal fogják aláfesteni az utolsó számot – erről csak közvetlenül a fellépés előtt szólnak a zenészeknek. Ezt követően várhatóan afterparty lesz a helyszínen a nézőknek, többnyire kemény zene fog szólni.

A szervezők egyfajta regionális fesztiválnak is szánják ezt, hiszen Magyarország keleti régiójában is reklámozzák, onnan érkező látogatókra is számítanak.

Programterv és jegyek

A rendezvény tervezett programja szerint július 13-án a Three Days Grace, a Celelalte Cuvinte, a Nevergreen, a Taine, az Indefiance és a Reborne lép fel, 14-én a Biohazard, az Unearth, a Targ3t, a Guerillas, és a Psycho Symphony, míg 15-én a Sepultura, a Death Angel, az Altar, a Spiritual Ravishment, a Krepuskul. Egy napra 40 lej a belépő, kettőre 50, háromra 70, ha elővételben váltják meg. A helyszínen 50, 60, illetve 80 lejbe fog kerülni. A bérletekhez sátorozási lehetőség is jár. Jegyek válthatók a honlapon, a www.rock-evolution.ro-n, valamint az eventim.ro-n, továbbá a Humanitas, az Orange, a Domo és a Germanos üzleteiben.

Belépők

Szerencsés olvasóink bérleteket nyerhetnek portálunkkal a Rock Evolution Festival teljes idejére. Öt ilyen egyszemélyes bérlet vár kisorsolásra portálunk és a rendezvény szervezői együttműködésének köszönhetően. Az akcióban való részvételhez elég egy e-mailt küldeni az erdon@informmedia.ro címre, amelyben a pályázó tudatja nevét és elérhetőségét. A mail tárgysorába kérjük ennyit írjanak: Rock Evolution Festival. Beküldési határidő július 4-én 12 óra, sorsolás ugyanaznap 14 órától lesz. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a nyeremények csak személyesen vehetők át nagyváradi szerkesztőségünkben (Dacia 34.) munkanapokon 12–17 óra között.

Ugyancsak nyerhetők bérletek a Rock Evolution Festivalra Blogosszal, a következő linkre kattintva: mesenincs.blog.hu, vagy blogosz.freeblog.hu.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!