ERDON Bulvár

2008.11.25. 13:32

Interneten adta el gyermekét egy belga pár

<p>Nagy felzúdulást keltett Belgiumban egy fiatal pár esete: a 24 éves flamand férfi és 22 éves élettársa alig néhány órával a gyermek megszületése után átadták az újszülöttet egy holland házaspárnak, amellyel interneten léptek kapcsolatba.</p>

A De Standaard című napilap "Ezentúl eBay-en fogjuk vásárolni a bébiket?" címen foglalkozott az üggyel, amelyet emberkereskedelemnek minősített, a Het Laatste Nieuws pedig "értetlenségét" hangoztatta. A genti ügyészség a hétvégén indított nyomozást a belga pár ellen, miután kitűnt, hogy az asszony júliusban "más nevében szült" - ami akár ötévi börtönnel is büntethető. A párnak már volt egy gyermeke, és amikor az asszony új terhessége már előrehaladott stádiumban volt, úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a másodikat. Az abortusz már nem volt lehetséges, ezért a világhálón kapcsolatba léptek a holland párral, amely örökbe fogadható csecsemőt keresett.

A természetes anya ezután az örökbefogadó anya nevén jelentkezett be júliusban a Jan Palfjin kórházba, megszülte a kicsit, majd a kórház parkolójában átadta azt a "vevőnek" - ugyanis, mint az ügyészség megerősítette, a holland pár meg nem határozott összegű pénzt adott az igazi szülőknek. A hollandok - egy 26 éves férfi és vele egykorú felesége - a genti polgármesteri hivatalban ezután bejelentették, hogy "gyermekük" született. A genti ügyészség szerint az újszülött körülményei "megfelelőek" Hollandiában és a gyermek pillanatnyilag az új családban maradhat. A holland pár, amelynek nem lehetett saját gyereke, a környezetének azt mondta, hogy törvényesen örökbe fogadta a kicsit. A belga szülők szabadlábon védekezhetnek, de az ügyészség ki fogja hallgatni a holland párt is. Hasonló eset korábban is történt Belgiumban. Egy dajkaanya adta el interneten azt a csecsemőt, akinek kihordására szerződést kötött a biológiai apával és annak élettársával - mert az interneten egy pár több pénzt ajánlott számára a bébiért, mint a váratlan szerződésszegés ellen hiába tiltakozó biológiai apa. A sajtóban D-bébi névre keresztelt gyermek ma már négyéves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!