ERDON Bulvár

2008.09.28. 13:47

Anyatejes fagyi tehénkímélésből

<p>Anyatejes fagylalt gyártását követeli a PETA állatvédő szervezet az Egyesült Államokban a tehenek kímélése végett.</p>

A szervezet egyelőre csak egy fagylaltgyártól kéri az újítást, hogy kevesebbet szenvedjenek a tehenek, tőgyeik meg borjaik, a fagyizók pedig egészségesebb terméket nyalhassanak. "Egyáltalán nem furcsább embertejes termékeket fogyasztani, mint más emlősét. Lehet, hogy javaslatunk abszurdnak tűnik, de nem abszurdabb a tehéntejivásnál" - mondta a sajtónak a PETA kampányfőnöke.

A Vermont állambeli fagylaltgyár nem harapott rá az ötletre. Közölte, hogy nagyra értékeli a PETA legújabb figyelemfelkeltő akcióját, ám az anyatej a legjobb helyen nem a fagylaltban van, hanem a csecsemőkben, ráadásul minden anyáé a saját gyerekében. Ezen túlmenően felmerül a kellő mennyiség beszerzésének nehézsége, továbbá, hogy a kebelfejés sem fenékig tejfel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!