ERDON Buli

2014.04.14. 15:52

Gigahertz: Sonkolyos újratöltve

Új helyszínen, erős programmal, új szervezőkkel várja az elektronikus zene – és persze a természet – kedvelőit Sonkolyoson a tavasszal szinte már szokásos rendezvénysorozat. Idén Gigahertz lesz a neve.

Új helyszínen, erős programmal, új szervezőkkel várja az elektronikus zene – és persze a természet – kedvelőit Sonkolyoson a tavasszal szinte már szokásos rendezvénysorozat. Idén Gigahertz lesz a neve.

Nem ugyanazok szervezik, akik tavaly, hanem friss gárda dolgozik jelenleg a Sonkolyos mellett tartandó elektrófesztivál létrehozásán. Mint ismeretes, minden évben van hasonló rendezvény, többen is szerveztek már ilyet, idén azonban teljesen új formátumot ígérnek a szervezők. Ráadásul maga a helyszín is új lesz. A most szervezés alatt álló rendezvény a Gigahertz Music Festival nevet kapta, és a Nagymagyar barlang előtti térség helyett egy távolabbi helyszínen lesz, a közismert barlanggal átellenben lévő domb túloldalán (ehhez térkép az esemény Facebook-lapján található).

Lehet folytatás

A szervező a R51 Records (R51 Studios) csapata, amelyik azt tervezi, hogy ha idén jól sikerül az első Gigahertz, akkor továbbiak fogják követni. A belépők 25 lejbe kerülnek, és magukban foglalják a sátorhelyet is. Nem csak hazai, hanem németországi és magyarországi fellépők is visszaigazoltak, a lineup immár teljes. Az első nap, április 30. a beköltözésé, ezt követi majd három nap és éjszaka, az elektronikus műfajok jegyében. Május elsején főszereplő a hiphop, a breakbeat, a dubstep. Másodikán a jungle és a drum and bass, harmadikán a techno és a psy. Németországból érkezik a legismertebb fellépő, CURRENT VALUE. Ugyanakkor Magyarországról ZOSHA és MASTIF. A helyi erőket a következők képviselik: DJ SNOW & MC AGENT, SKETCH, ROSWELL GRAY ,KLAUS EB, CORE CORP, UNCOUTH, MORRIS, ELIX, BRAINFREEZ, ANOBIUM, NILS, ELEPSY, GALLYSHAY, WAXI, CYNAPS, DC BITE ME, RANDOM HEROES, PSYGO, BOOMLIN, B-FONIK, KOBOLDISH, K-BEAT, GRAMATON, K-ROB.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!