Bihar FC

2020.05.20. 14:18

Ismét „szegényedett” a nagyváradi labdarúgás

Újabb emblematikus labdarúgóval lett szegényebb a nagyváradi Bihar FC nagy labdarúgó családja, miután vasárnap, mindössze hatvannégy éves korában elhunyt CORNEL GEORGESCU.

A leginkább a középpálya jobb oldalán játszatott labdarúgó alacsony volt ugyan, de borzasztóan gyors, és ezt ki is használta, ugyanakkor rendkívül gólerős volt, hiszen a Nagyváradi Bihar FC színeiben a 347 mérkőzésen 96 gólt szerzett, amit egy középpályás részéről nagy teljesítménynek számít.

Georgescu a nyolcvanas évek elejétől lett meghatározó labdarúgója a Bihar FC-nek, amelyben olyan játékosokkal játszott együtt, mint Balázs Sándor, Marcel Lăzăreanu (kapusok), Petre Grosu, Ovidiu Lazăr, Vladimir Tămaș, Muzsnay Zsolt, Nicolae Mureșan, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Ioan Mandoca, Bereczki Péter, Călin Balaj, Dumitru Ile, Gabriel Bruchental, Dan Baba, Szenes Sándor, Bucskó Árpád, Anton Weissenbacher vagy Biszok András.

Az utóbbi években már Kolozsváron élt Cornel Georgescu gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, amelyet sajnos nem sikerült leküzdenie.

Borítóképünkön: (jobbról) Cornel Georgescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában