ERDON Helyi sport hírek

2007.10.02. 13:41

Árkosi és Nyisztor is búcsúzott

<p>Nyisztor Sándor és Adrian Pop is kavlifikálta magát a Szentpéterváron zajló vívó–világbajnokság párbajtőr számának 64-es főtáblájára. Árkosi Bertalan viszont kiesett.</p>

Nyisztor Sándor hatalmas csatában jutott tovább a Szentpéterváron zajló vívó világbajnokság párbajtőr számának második köréből, miután ukrán ellenfelét, Dimtrij Karucsenkót egy tussal (15–14) legyőzte. A legjobb 32 közé jutásért az Egyesült Államokbeli Soren Thompson volt Nyisztor ellenfele, aki erőnyerőként a második fordulóban pihenhetett, s talán ez döntő fontosságúnak bizonyult, ugyanis 15–13 arányban legyőzte váradi ellenfelét. A másik váradi vívónak, Árkosi Bertalannak még a 64-es főtáblára sem sikerült kvalifikálnia magát, miután 15–10-re kikapott a kanadai Tigram Bajgorictól.

Pop a legjobb 32 között

A román válogatott harmadik tagja, a szatmárnémeti Adrian Pop, Nyisztorhoz hasonlóan menetelt a 128-as táblán, ő a belga Yoeri Van Laecket felett diadalmaskodott (15–10), s a következő szakaszban az erőnyerő orosz Pavel Kolobkovval mérkőzött, akit 12–11 arányban legyőzött, s bejutott a legjobb 32 közé, ahol a magyar Boczkó Gábort hozta elé a sors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!