ERDON Helyi sport hírek

2008.07.02. 14:19

Átadta helyét a Turul

<p>Szatmár megye – Tizennégy szatmári játékos és az edző Mircea Bolba erősíti majd a szilágysomlyói focicsapatot, mely a Someşul III. ligás helyét vette át. Szerdán érkeztek haza görögországi edzőtáborból.</p>

Az Ilfov megyei Clinceni csapata vette át a Mikolai Turul labdarúgó–egyesület III. ligás helyét, így a már biztos, a 2008–2009–es idényben egy divízós csapata sem lesz Szatmár megyének.

„Nem sikerült támogatókat szerezni, csak a község pénzéből pedig már nem tudjuk fentartani az együttest. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mi az utolsó pillanatig bíztunk a folytatásban” – panaszolta a Turul vezetőségének tagja, és egyben Mikola község polgármestere, Dobos István.

Több játékos szerződése az elmúlt idény végén lejárt, így ők szabadon igazolhatók lettek, de a többi labdarúgó is kereshet más csapatot magának, amennyiben nem kíván a Turulnál maradni. A mikolaiak ugyanis a IV. Ligában akarják folytatni. Ehhez viszont szükség van a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) közgyűlésének a „jóvá hagyására” is, viszont nehezen elképzelhető, hogy a megyei bajnokságban szereplő csapatok képviselői július 12–i gyűlésükön nem fogadják be a III. Ligából visszalépett csapatokat. Ugyanis a Turul mellett a Szatmárnémeti Someşul is átadta divíziós helyét szilágysomlyói üzletembereknek (ugyanazok, akik télen a Szatmárnémeti Olimpia helyét vették át), így a gőzfürész–telepiek is a IV. Ligában folytatnák.

A Turul a 10., a Someşul pedig a 4. helyen zárt a III. Liga 6. csoportjának elmúlt idényében.

Szilágysomlyón folytatja majd „pályafutását” a Turul korábbi két játékosa, Puţi és Dănilă, a Someşultól pedig az edző Mircea Bolba mellett a két kapus Şuta és Coman, valamint Cosmin Iuhas, Raul Crişan, Munteanu, Cozma, Găvruş, Barbuloviciu, Gavrilescu, Varga, Marinaş, és lehet csatalkozik majd a kerethez Schwarzkopf is.

Bolbát telefonon értük el, éppen egyhetes görögországi edzőtáborból tértek vissza. „Nem megyünk még haza, ugyanis következik egyhetes felkészülés Szovátán” – mondta a szakvezető. Az együttes majd Szilágysomlyói Silvania nevet viseli majd, a céljuk pedig, hogy mihamarább a II. Ligába kvalifikálják magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!