boon-sportoldal

2008.08.09. 06:36

Győzelemmel kezdett a női kézilabda csapat

<p>Győzelemmel mutatkozott be Pekingben a magyar női kézilabda-válogatott. Hajdú János csapata 30-24-re verte Svédországot.</p>

A mérkőzés legfőbb pozitívuma - a győzelem tényén kívül - Görbicz Anita visszatérése volt. A világklasszis irányító sérülése rendbejött, és remek gólokat lőtt.
Csaknem százötven magyar néző varászolt fantasztikus hangulatot a pekingi Olimpiai Sportcsarnokba, amikor a magyar csapat kifutott a pályára.

A nézőtéren ott volt Schmidt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Gyenesei István sportért felelős miniszter is. A pályán viszont - mindenki megkönnyebbülésére - ott volt Görbicz Anita, aki alig két héttel ezelőtt leforrázta a lábát főzés közben, és még pekingi utazása is kérdéses volt.

Óriási Pálinger védéssel és Szamoránszky góllal kezdődött a mérkőzés, aztán felváltva estek a gólok. Egy, majd két góllal vezetett a magyar csapat, de feljöttek a svédek, sőt a 13. percben egy góllal vezettek is. Utoljára a mérkőzésen. Főleg Vérten Orsi volt elemében, öt gólt dobott ebben a félidőben.

És gólokat lőtt, méghpozzá gyönyörű, szemtelen gólokat Görbicz Anita is A magyarok védekezése elég szellős volt, de támadásban legtöbbször sikeresek voltak a lányok. A meccs egyik nyerő embere Tomori Zsuzsa volt, aki védő létére gólokat lőtt, és elöl-hátul kiválóan játszott.

Egy gólos vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok, de érezhető volt, hogy ha a magyar csapat képes felpörögni, akkor gólokkal nyeri a meccset. Így is lett, a második félidő közepére már állandósult a magyar fölény, és végül hat góllal győzött a csapat. A gólok közül a legtöbbet (hetet-hetet) Görbicz Anita és Vérten Orsolya lőtt.

A végeredmény Magyarorszg-Svédország 30-24 (15-14). A következő ellenfél Brazília lesz.

  • Elkezdődött az Olimpia
  • Az ökölvívók párosításai
  • Eljött Szűcs Gabi ideje
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!