Választások

2020.09.09. 19:42

Mészáros Zoltán: A termálvíz felvirágoztatná Érbogyoszlót

Sokan el sem tudják képzelni, milyen problémákkal küzd az érmelléki magyar ember, milyenek azok a gátló tényezők, amelyek megnehezítik boldogulását, hátráltatják az előre lépni, fejlődni akaró kisközösségeket. Mindezekről és sok más helyi problémáról Mészáros Zoltán, Érbogyoszló néppárti polgármesterjelöltje beszélt sajtótájékoztatóján.

Tóth Ádám

A 45 éves, nős, két gyermeket nevelő mezőgazdasági vállalkozó szerint Bogyoszló község viszonylagos elszigeteltségét egy összekötő út oldhatná meg Székelyhíd irányába, melyre volt is megnyert pályázat, négy év alatt mégsem történt érdemi munka ez ügyben. Mészáros Zoltán úgy véli, szintén komoly gond, hogy a viszonylag nagy számú fiatalnak semmilyen szórakozási lehetősége nincs, a sportról nem is beszélve, hiszen semmilyen közösségi tér nem áll ehhez rendelkezésükre, sem ifjúsági központ, sem pedig bármilyen sportpálya. Ezen sürgősen változtatni kell, ha nem akarjuk, hogy egy nemzedék elkallódjon – állapította meg a polgármesterjelölt.

A községben súlyos gond a vezetékes víz csapnivaló minősége, ez pedig a huszonegyedik században nem megengedhető – vélekedett a párt polgármesterjelöltje. A szemetelés, az árkok rendben tartása, a használhatatlan mezei utak rendbehozatala csupa olyan elsőre banálisnak tűnő, de hosszú távon az életminőséget rontó probléma, melyet az önkormányzat az emberekkel együttműködve, partnerként kellene megoldjon, nem pedig tetézze a bajokat – nyomatékosította Mészáros. A Néppárt politikusa ugyanakkor nagyobb odafigyelést sürgetett a szépkorúak irányába, elképzelése szerint egy szociális idősgondozó hálózat kiépítése sokat segítene az egyedülálló, idős és sokszor egészségügyi gondokkal is küzdő helyi lakosok életén. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: kitörési pontként tekint a község termálvízkincsében rejlő turisztikai potenciálra, a konkrétumok szintjén egy pályázati pénzből finanszírozott termálvizes strand kiépítése tűnik racionális kezdeti lépésnek. Egyébként erre volt már konkrét választási ígéret is, amiből nem lett semmi – tette hozzá Mészáros. A polgármesterjelölt kitért arra is: sikeres vállalkozóként tudja, mivel jár a pályázás, és úgy gondolja, a község felvirágoztatását a minél több sikeres pályázatra lehetne alapozni, emellett természetesen a Bihar Megyei Tanács új vezetésére, új magyar tanácsosainak támogatására is számítana. Ehhez azonban szerinte minden szinten szemléletváltásra volna szükség, arra, hogy a választópolgárok a valódi változást akaróknak adjanak erős mandátumot szeptember 27-én, mind helyi, mind megyei szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!