Bihar hírei

2018.05.15. 11:05

Terjeszkedik a Digi vidéken

Megszűnt a Briximp kábeltévés és kommunikációs szolgáltatása a megye számos településén, így Bihar településen is. Az egészet a Digi működtetője viszi tovább, de valamivel drágábban, és újra is kell szerződni.

Megszűnt a Briximp kábeltévés és kommunikációs szolgáltatása a megye számos településén, így Bihar településen is. Az egészet a Digi működtetője viszi tovább, de valamivel drágábban, és újra is kell szerződni.

Nem az eddigi szolgáltató biztosítja immár a kábeltévés, netes, telefonos csomagokat Biharon és környékén. Ez elégedetlenséget is szült a térségben, mi is kaptunk panaszt erre vonatkozóan. Utánajártunk, és a közvetkezőket tudtuk meg: az eddigi szolgáltató 2001 óta működött, a mostani váltásról május 1. körül kezdték közleményekben tájékoztatni az előfizetőiket. A Briximp a múlt hét végén állította le végül a sugárzást. Információs forrásaink szerint azonban elvileg az előfizetőknél ez nem okoz fennakadást, ugyanis nem maradnak szolgáltató nélkül, hanem a Digi márkanevű csomagokat kínáló RCS & RDS veszi át a szórást. A szerződés már meg van kötve, már ami arra vonatkozik, hogy az adott településeken megtörtént az átállás. Az előfizetőknek azonban maguknak is új szerződéseket kell kötniük, ha szeretnének. Ez a folyamat is tart már. Becslések szerint azonban az új szolgáltatás mintegy 10-15%-kal drágább lesz. Attól is függ persze az ár, hogy az adott polgár melyik csomagot választja, hogyan rakja össze a telefonos, netes, tévés lehetőségeket. A Briximp saját honlapján közleményt is megjelentetett, amelyben tudatja: május 1-től zajlik az RCS & RDS-re való átállás, a Briximp alkalmazottai pedig a Digi embereiként dolgoznak tovább. Várhatóan egyenként felkeresik majd az eddigi előfizetőket, a váltással kapcsolatos lehetőségeket vázolva nekik. Az átállás mintegy 15 települést érint. A térségbeli új szolgáltató megerősítette a váltás tényét. Az üggyel kapcsolatos bármilyen további információt az RCS & RDS-nél lehet kérni, a 0359 400 414 telefonszámon. Műszaki segítséget a következő számon lehet kérni: 0359.400.401.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!