Bihar hírei

2018.03.05. 09:17

Bihari borok tárháza Hajdúhadházon

Biharpüspöki és bihardiószegi borok képviselték régiónkat a Hajdú-Bihar és Bihar Megyei Borversenyen, Hajdúhadházon. A verseny egyetlen nagyarany minősítése Diószegre került.

Biharpüspöki és bihardiószegi borok képviselték régiónkat a Hajdú-Bihar és Bihar Megyei Borversenyen, Hajdúhadházon. A verseny egyetlen nagyarany minősítése Diószegre került.

Február utolsó egész hetében rendezték meg a Hajdú Bihar megyei Hajdúhadházon a Hajdú-Bihar és Bihar Megyei Borversenyt, melyet a 4. Hajdúhadházi Jótékonysági Borest követett. A versenyre több mint 100 bort neveztek be, előválogatás után 80 került a zsűri elé. A mezőnybe bihardiószegi borászok is felsorakoztak, illetve egy biharpüspöki is, a zsűriben pedig Kiss Zoltán és Rittner Tibor képviselte régiónkat. Várdai József, a diószegi Zichy Gazdakör elnöke kérdésünkre elmondta: Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes hosszú évek óta rendszeresen jelen van a diószegi borversenyeken, s bár idén kivételesen nem volt ott, a község borászait most is várták a maguk versenyére. A zsűrizést hét közben ejtette meg a három csoportba osztott 15 zsűritag, a borokat pedig annyira „vakon” kóstolták, hogy még a palackokat is egy nem átlátszó szütyőbe tették.

Borest

A diószegi borokat idén Rittner Tibor, Várdai József és a gazdakör tagjai által összeadott borok képviselték. Az eredményhirdetésre a a városháza dísztermében szombaton tartott jótékonysági borest keretében került sor. Akkor kiderült, hogy nagyarany minősítést csak Rittner Tibor 2016-os pinot noirja kapott. További eredmények, RITTNER TIBOR, ottonel muskotály-királyleányka cuvée 2014 – arany; kékfrankos 2017 – arany. VÁRDAI JÓZSEF, ottonel muskotály 2017 – arany, királyleányka 2017 – ezüst. ZICHY GAZDAKÖR, királyleányka 2017 – ezüst; vörös cuvée 2017 – ezüst. FÉTH IMRE (Biharpüspöki), cabernet sauvignon 2017 – ezüst.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!