Bihar hírei

2017.08.22. 10:51

Együtt a művészetekért

<p align="left"><span lang="hu-HU">Felh</span><span lang="hu-HU">í</span><span lang="hu-HU">vják az érdekeltek figyelmét, hogy a váradi Művészeti Líceum a 2017</span><span lang="hu-HU">–</span><span lang="hu-HU">2018-as tanévre várja a diákok jelentkezését V-ik osztályba és I. (első) külsős magyar zenetagozatos osztályba. </span><span lang="hu-HU"> </span>

Felhívják az érdekeltek figyelmét, hogy a váradi Művészeti Líceum a 20172018-as tanévre várja a diákok jelentkezését V-ik osztályba és I. (első) külsős magyar zenetagozatos osztályba.

Ötödik osztályba a következő szakokra lehet jelentkezni: zene-szak, hangszerek: gitár, mélyhegedű, cselló, nagybőgő, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, kürt, trombon, trombita, ütőhangszerek, hárfa és zongora-mellékszak. A főhangszer mellett a diákok 30 perc mellék-zongora és két óra zeneelmélet oktatásban is részesülnek. Képzőművészet: rajz, festészet, mintázás. Az V-ik osztályba jelentkező diákoknak egy tehetségfelmérő vizsgán kell majd részt venniük. A tehetségfelmérő próbák augusztus 30-án, szerdán zajlanak, 10 órai kezdettel. Az I. (első) külsős magyar zenetagozatos osztályban a diákok a következő hangszereken tanulhatnak: zongora, hegedű, fúvós és ütőhangszerek. A hangszer (főszak) tudásának elsajátítása mellett a tanulók heti félóra zongora oktatásban (mellékszak), továbbá két óra zeneelmélet képzésben is részesülhetnek. Szeptember 5-én, kedden 15 órától a diákoknak egy tehetségfelmérő vizsgán kell majd részt venniük. Kilencedik osztályba is várunk még diákokat, zene és képzőművészet szakokra. A beiratkozás szeptember 4-én az iskola titkárságán. A tehetségfelmérő vizsgák pedig szeptember 5-én és 6-án zajlanak. Szeretettel várjuk jelentkezésüket személyesen, az intézmény székhelyén: Nagyvárad, Petőfi park 26. szám, vagy telefonon, az iskola titkárságán 0359/802306, 0259/411274- tájékoztatta az erdon.ro-t Rácz Eliza aligazgatónő. Megjegyezte: büszkék arra, hogy aktívan részt vesznek a város kulturális életében, hangversenyek, koncertek, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók formájában. Hangsúlyozta: kár lenne nem kihasználni azt, hogy magyar anyanyelvi oktatás is folyik náluk, magas színvonalon. A tanintézmény elhelyezkedése is ihletően hathat a tehetségek kibontakozására, hiszen Várad egyik legszebb, évszázadokra visszatekintő részében található. A bármely más iskolában megtalálható alapfelszereltség – osztályterem, sportterem, informatikaterem, könyvtár – mellett zenetermekkel, festészeti, kerámia, divattervező, grafika és iparművészeti műtermekkel is rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!