Bihar hírei

2017.03.01. 11:59

Szalonnaszemle, szalonna-tortával (is)

Az előző kettőnél kevesebben vettek részt az Érmihályfalván szombaton megtartott III. Szalonnaszemlén. Felszeleteltek egy oldal szalonnát, amiről kiderült: torta volt.

Az előző kettőnél kevesebben vettek részt az Érmihályfalván szombaton megtartott III. Szalonnaszemlén. Felszeleteltek egy oldal szalonnát, amiről kiderült: torta volt.

Szombat reggel még hószállingózásra csodálkozhattak rá az érmihályfalviak, nem sokkal később, délelőtt 10 óra után már szikrázó napsütésben gyülekeztek a III. Szalonnaszemle résztvevői. Hogy előbbi, mármint a gyenge hóhullás, vagy utóbbi, a kiskerti munkára csábító jó idő volt-e az oka, de az előző kettőnél kevesebben vettek részt a közös szalonnasütésen. Az sem elhanyagolandó, hogy több helyszínen ugyanabban az időben is részt vettek "gasztronómiai küldöttségek" eseményeken: egy csapat az I. Debreceni Kolbásztöltő Versenyen, egy másik a Nagyváradon tartott D ale Porcului disznóvágási próbán.

Közös szalonnázás

A szalonnaszemlét az önkormányzat a Részek Viadala városrész-csapataival közösen szervezte, a csapatok közül, bár szinte mindegyik képviseltette magát, csupán három (Nagyújváros, Százhold, Morgó-Tábla) készített versenyre szánt tálat, végül, a szerény mezőny okán nem is volt zsűrizés, csak közös szalonnasütés és minden, ami azzal jár. A Százhold csapata egy meglepetéssel is készült: első ránézésre egy igen guszta oldal paprikás szalonnával, amiről kiderült, hogy egy nem különben finom... torta volt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!