Bihar hírei

2017.02.21. 12:19

Farsangi görbe tükör Bogyoszlón

Orosz Márta érbogyoszlói lelkésznő és a vallás- illetve bibliaórára járó fiatalok lelkes kis csoportja farsangi mulatságra hívtak minden szórakozni vágyót szombat este a helyi kultúrotthonba.

Orosz Márta érbogyoszlói lelkésznő és a vallás- illetve bibliaórára járó fiatalok lelkes kis csoportja farsangi mulatságra hívtak minden szórakozni vágyót szombat este a helyi kultúrotthonba.

Megtelt a nézőtér, felgördült a függöny és elkezdődött a paródiák kavalkádja: egymást követték a vicces jelenetek, betekinthettünk egy osztály életébe, hogy hogyan is zajlik a tanítás-tanulás, persze mindezt görbetükrön át (vagy mégsem?), hisz a központi téma a mobiltelefonok (korlátlan) használata az órák alatt (is), kizárólag a közösségi oldalakról való tájékozódás, a szleng. Színpadon látva mindezt megmosolyogja az ember, de tudva, hogy a valósághoz nagyon is közeli a helyzet, már nem is olyan vicces, inkább elgondolkodtató. Értékelendő, hogy vannak még közösségünkben ilyen fiatalok, akik felvállalták ezt az estét betöltő szórakoztató műsort, mert bizony jutott volna még szerep és hely bőven másoknak is. Akik felöltötték a kisasszony jelmezt, a bejárónőéjét, a papot, a cigányt, a pletykás Juliska-Mariskát vagy a zsugás kártyásokat, kiket végül a bíró békített volna és a nagy falusi lakodalmat násznépestül, stb., mindenki hitelesen adta elő szerepét és poénjaik célba értek, mindezt a közönség hangos tapssal díjazta is.

Jelmezbemutató

A jeleneteket farsangi jelmezbemutató követte, hol óvodás és kisiskolás gyerekek mutatkoztak be katicabogárként, bohócként, de volt pandamaci Scooby-Doo, Pókember, teknős, de még bátor keresztes lovag is a sorban. Köszönet a jólelkű adakozóknak, kik tárgyi adományaikkal bővítették a tombola nyereményeinek alapját, így több mit hetven ajándékcsomag lelt szerencsés gazdára a sorsoláskor, a bevételt az ifjúság további tevékenységére, kirándulásra fordítják. Az estének azonban még közel sem volt itt vége, hisz volt büfé, ahol beszélgetni tudtak a megjelentek, ismerősök. Hamar felcsendült a zene is, a kellemes melódiákat Oláh István és Balogh Csaba szolgáltatta.

Tarpai Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!