Bihar hírei

2016.12.10. 06:16

Természetvédők Sonkolyoson

Először tartotta összejövetelét Brassón kívül és éppen a Bihar megyei Sonkolyoson egy, több kormányfüggetlen természetvédelmi csoportot tömörítő szervezet.

Először tartotta összejövetelét Brassón kívül és éppen a Bihar megyei Sonkolyoson egy, több kormányfüggetlen természetvédelmi csoportot tömörítő szervezet.

A Natura 2000 Romania Koalíciót 17 kormányfüggetlen természetvédelmi szervezet alkotja, a lassan mögöttünk lévő esztendőben ezek a Hozzunk törvényt közösen a természet érdekében akció keretében több mint 200 vonatkozó törvényjavaslatot elemeztek és azok 10%-hoz módosításokat is fűztek. Az ernyőszervezet 2003-as megalakulása óta először nem Brassóban, hanem december 6. és 8. között Sonkolyoson gyűltek össze a szakemberek, hogy újabb törvényeket vegyenek górcső alá, illetve megbeszéljék a jövőre vonatkozó terveiket. Jelen volt a szaktárca részéről Erika Stanciu államtitkár és Viorel Lascu miniszteri tanácsos, illetve most először hallathatták hangjukat az újonnan társult szervezetek, az Ecotop Nagyvárad, illetve a bukaresti Văcăreşti Natúr-park és Aquaterra Egyesület. Kiemelt témája volt a megbeszélésnek a vadászati törvény módosítása és kiegészítése, illetve a geotermális, a biogázból és biomasszából nyert energia hasznosítása. A házigazdák természetesen a környék természeti nevezetességeivel is megismertették a találkozó résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!