Bihar hírei

2016.11.27. 12:47

Tanítók szakmai találkozója Érsemjénben

A magyar tanítók első félévi szakmai tanácskozására került sor pénteken Érsemjénben: Érmihályfalva és körzetének tanítói vettek részt ezen, összesen 58-an.

A magyar tanítók első félévi szakmai tanácskozására került sor pénteken Érsemjénben: Érmihályfalva és körzetének tanítói vettek részt ezen, összesen 58-an.

Dr. Pető Csilla tanfelügyelő indítványozására az idei tanév rendezvényeit az egy éve elhunyt magyartanárnő, Rauscher Erzsébet neve fémjelzi.A tanácskozás első momentumaként Karászi Éva pedagógiai körfelelős az ő felejthetetlen szakmai tudását, teljes lényéből sugárzó emberségét, fáradhatatlan segítőkészségét méltatta, majd a jelen lévő tanítók, akik közül többen is tanítványai voltak, egy perces néma megemlékezéssel tisztelegtek emléke előtt. A szakmai tanácskozás témái voltak: A modern pedagógus; Megváltozott szerepek és elvárások; A változás módszerei.

Katalin napján

A témával kapcsolatban a semjéni pedagógusközösség tagjai, Ari László, Ari Katalin, Nagy Brigitta,Vasvári Katalin, Kasza Ida, Vanyó-Kecskés Éva elemi iskolai tanárok mutattak be magas szintű szakmai tanulmányokat. Kitértek és rámutattak arra, hogy a pedagógusok egyszersmind tanácsadók, terapeuták, indirekt irányítók kell legyenek ahhoz, hogy eredményeket érjenek el a tanítási- tanulási folyamatban. Mivel a tanácskozás Katalin napra esett, nem maradt el a közös köszöntés sem.A közelmúltban felújított Gyetkó iskola kellemes környezetet biztosított a tanácskozásnak. Köszönjük a semjéni kollégák szíves vendéglátását, az igazán tartalmas és építő jellegű előadásokat. A második félévben az Érkörtvélyesi Dr.Balási József Gimnázium ad majd otthont a körzeti szakmai tanácskozásnak.

Karászi Éva tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!