Bihar hírei

2015.12.23. 11:57

Energiaszolgáltatót vált az érmihályfalvi önkormányzat

Az elektromos energia és a gáz együttes szolgáltatására jobb ajánlatot tevő cégre vált az érmihályfalvi önkormányzat, ami a városházára és a hozzá tartozó közintézményekre vonatkozik.

Az elektromos energia és a gáz együttes szolgáltatására jobb ajánlatot tevő cégre vált az érmihályfalvi önkormányzat, ami a városházára és a hozzá tartozó közintézményekre vonatkozik.

Az érmihályfalvi képviselő-testület szerdán tartott decemberi ülésén Karsai Attila alpolgármester informálta a tanácsosokat arról a tárgyalásról, amit Nyakó József polgármester jóváhagyásával folytatott. Eszerint, miután lehetőség nyílt választani az energiaszolgáltatók közül, az önkormányzatnak ajánlatot tett az elektromos energia szolgáltatására az E-On. Ezt követően kértek egy ajánlatot az eddigi szolgáltató Electricatól is. Végeredményben a jobb ajánlatot az E-On tette, amihez az is hozzájárult, hogy az önkormányzat az áram mellett a gázszolgáltatást is mintegy csomagba foglalva tárgyalt az E-Onnal az üzletkötésről. Karsai Attila kifejtette: az áramot tekintve az eddig 230 lej/MWh helyett 162,48 lej/MWh-t fognak fizetni (ez 29,36% megtakarítás), a gázért az eddigi 105,44 lej/MWh helyett 91,96 lej/MWh-t (12,79% megtakarítás).

Felbontható szerződés

A szerződés január 1-től lép érvénybe egy évre, meghosszabbítási lehetőséggel, illetve azzal a kitétellel, hogy ha időközben akad egy szolgáltató, aki a fentinél jobb ajánlattal rukkol elő, akkor az önkormányzat a szerződést felbonthatja, csak előtte 21 nappal értesítenie kell erről a partnert. Az alpolgármestertől megtudtuk: a szerződés érinti a városházát és a hozzá tartozó közintézményeket, úgy mint iskolákat, óvodákat, bölcsődét, kultúrházat, múzeumot, sportcsarnokot, szociális központot, a vízműt és nem utolsó sorban a közvilágítást. Utóbbi emészti fel a villamos energia nagyrészét, ezért Karsai Attila javasolta: a megtakarítást fordítsák a közvilágítás modernizálására.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!