Bihar hírei

2015.07.28. 16:28

Szociális Központ: hivatalos átadás

Két héttel a műszaki átadás után kedden délben megtörtént az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ új épületszárnyának hivatalos avatása is.

Két héttel a műszaki átadás után kedden délben megtörtént az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ új épületszárnyának hivatalos avatása is.

Mintegy két hete számoltunk be arról, hogy az önkormányzat és az illetékes hivatalok szakértőinek jelenlétében megtörtént az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ új épületszárnyának műszaki átadása. Kedden délben az ünnepélyes szalagátvágásra kerülhetett sor, amikor Csűri József igazgató az alább megnevezendő személyek mellett köszönthette az önkormányzat szociális bizottságának és a Városháza szociális részlegének tagjait, a kivitelező cég, a Gipsy Mission és Caritas Catolica szervezetek, valamint a Szépkor nyugdíjas egyesület képviselőit, illetve Bradács Alizt, a margittai Dr. Pop Mircea kórház menedzserét. Elmondta, hogy a beruházás által nem csak több ápoltat tudnak befogadni, de a már ott lakóknak is nagyobb kényelmet tudnak biztosítani. Nyakó József polgármester kifejtette: a városvezetők kötelessége a település fejlesztése, ezen belül a szociális ellátásé is, ami még sokkal több pénzt, befektetést igényelne.

Közösségi szolidaritás

Az épület rendbetétele 2007-ben kezdődött, 4 év után lett kész a földszint és a manzárd 1/4-e, most, újabb 4 év múltán két hónapos munka után a manzárd további része, elevenítette fel Karsai Attila alpolgármester, hozzátéve, hogy a beruházás értéke 279 ezer lej. A sikeres önkormányzati munka záloga, hogy foglalkozzanak a fiatalokkal, ugyanakkor az idősekről sem feledkezhetnek meg - ezt már Cseke Attila képviselő mondta, aki kifejtette: azzal, hogy Érmihályfalva a szociális ellátás ezen terültén más települések rászorulóit is befogadja, terhet vállal át. A politikus hangsúlyozta a közösségi szolidaritás fontosságát, példaként említve a margittai kórház által a helyinek nyújtott segítséget, ami által utóbbi túlélte a felszámolást. Az avatószalagot Nyakó József, Karsai Attila és Csűri József vágta át, majd Balázs Dénes református, Husztig Róbert római katolikus, Gabriel Grigorie görög katolikus és Popa Marius ortodox lelkészek kértek áldás az épületre, lakóira, a benne dolgozókra, valamennyien a gondoskodás fontosságát hangsúlyozva.

Hollandiai segítség

Az ünnepségen Csűri József hollandiai önkénteseket is köszönthetett. Az igazgató már a műszaki átadáskor említette, hogy az új épületszárny "belakásának" feltétele annak bebútorozása, amit támogatásokból remél. Ez dr.Turucz Mária megyei tanácsos közbenjárásával meg is valósult: hollandiai kapcsolatai révén önkéntesek adományként ágyakat, éjjeliszekrényeket, mosógépet, szárítót, ágyneműt hoztak. Nevükben Dirk-Jan Verboom (civilben kamionsofőr) viszonozta a köszöntő és köszönő szavakat, hozzátéve, hogy örömmel segítettek és teszik a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!